שאלה

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

20/07/2009 | 19:52 | מאת: מיכל פרי

שלום הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין פסיכודרמה לבין דרמה - תרפיה , וכמו כן להבין מה מקומו של המלל והשיחות בטיפול שיש בו הבעה ביצירה וכו' . תודה רבה מיכל .

21/07/2009 | 16:50 | מאת: דליה

למיכל שלום, דרמה תרפיה עושה בדרך כלל שימוש בטקסטים קיימים ואילו פסיכודרמה בונה סיטואציות דרמטיות מהחומרים שהמטופל מביא. יחד עם זה ההבדל לא תמיד מובהק ויש נקודות השקה רבות. לגבי שימוש במלל יש השקפות שונות. בדרך כלל המלל עושה אינטגרציה של החוויה האומנותית. רב המטפלים משתמשים גם במלל ברמה כזו או אחרת

26/07/2009 | 10:00 | מאת: טליה בנדרלי

הי מיכל. אענה קודם על השאלה השניה דוקא, לגבי המקום של הדיבור בטיפול באמנויות. זה תלוי בסגנון של המטפל/ת, אבל בדרך כלל יש לכך מקום די נכבד. ישנם אפילו טיפולים שהם בעיקר שיחות (ואז זה לא שונה בהרבה מטיפול פסיכולוגי), עם מתבגרים למשל. הדיבור משמש לעיבוד של החוויה, והוא חלק חשוב מן הטיפול. יחד עם זאת, יש מטפלים שעמדתם היא שחווית הדרמה/ אמנות/ מוסיקה /תנועה היא טיפולית במהותה, ואין צורך במלים. רוב המטפלים כן משתמשים גם בדיבור כחלק מן הטיפול. לגבי השאלה הראשונה: פסיכודרמה היא שיטה מאד מובנית, המתאימה בעיקר לעבודה קבוצתית אבל לא רק, ובה המטופל מביים סצינות מחייו ודרך כל מיני טכניקות, מעבד אותן ומבין אותן. זו שיטה מאד אפקטיבית ועוצמתית, והיא אינה מתאימה לכל אחד (זה פחות עובד עם ילדים צעירים למשל). בדרמה תרפיה העבודה הטיפולית נעשית דרך דמויות אחרות ודרך משחק דרמטי, כך שזה עקיף יותר ועדין יותר בדרך כלל. בדרמה תרפיה משתמשים יותר בהשלכות (למשל, איך מרגיש בן המלך ששיחקתי בהצגה כאשר אחיו גנבו לו את המלוכה), ואילו הפסיכודרמה ישירה יותר.

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות