העברת מסר לגיל הרך-חשוב!!!

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

30/12/2008 | 19:43 | מאת: אורלי

שלום. אני אלמנה בת 36 בעלי נהרג בתאונת דרכים. יש לי ילדה בת שלוש וחצי. כשהיא שואלת על אביה אמרתי לה שהוא איננו. כשהתעקשה והשאלה אמרתי שהוא בשמיים, שהוא איתנו ושומר עלינו מלמעלה. היום היא הזמינה חברה לביתה לשחק יחד. החברה שאלה איפה אבא שלך ובתי אמרה בשמיים... זה קצת צרם לי ואני מפחדת שבהמשך ילדים לא יבינו את התשובה וילעגו לה. החברה גם חזרה ושאלה מספר פעמים איפה אבא שלה ואני העברתי נושא והעסקתי אותן בדברים אחרים. השאלה שלי היא לגבי ההמשך. מה נכון להגיד, איך מעבירים את המסר בגיל צעיר כל כך???

31/12/2008 | 15:05 | מאת: טליה בנדרלי

שלום אורלי. את אכן מתמודדת בוודאי עם שאלות לא קלות. ההסבר שנתת לבתך טוב ומתאים לילדה בגילה, ויש לי שתי עצות/ הצעות. אני סבורה שהמלה 'מת' צריכה להיאמר, באמת כדי למנוע בלבול. ילדים בגיל של בתך מתעניינים במוות, ומסוגלים להבין אותו, ברמה מאד מסוימת כמובן. הדבר השני הוא- אל תמנעי, עד כמה שאת מסוגלת, מדיבור ישיר וברור על המוות. לא צריך כמובן להגזים ולא ליזום יותר מדי, אבל כשהנושא עולה, גם ליד חברים וחברות של בתך, לדבר על כך בצורה טבעית. אם היא תרגיש שמדובר בנושא מאד רגיש שאסור לדבר עליו, היא עלולה לפתח רגשות של אשמה או בושה שאינם קשורים לעניין. כמובן שיש המון רגשות, של כאב, געגוע וכו', שמאד קשורים לעניין, ויש לתת להם מקום כשהם עולים. אשמח לענות על שאלות נוספות אם הן עולות. דרך אגב, יכול להיות שיעזור לך להיתמך על ידי איש מקצוע בתקופה קשה כזו.

31/12/2008 | 21:07 | מאת: אורלי

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות