שאלה

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

27/12/2008 | 14:10 | מאת: יוסי

האם אפשר לקבל הסבר כללי מהו בדיוק טיפול הבעה ויצירה ולמי הוא נועד? תודה

30/12/2008 | 22:36 | מאת: טליה בנדרלי

שלום. אתן הסבר ממש כללי, ואם רצונך בפרטים נוספים, אשמח לענות לשאלות ספציפיות יותר. טיפול בהבעה ויצירה הוא טיפול לכל דבר, כלומר, המטרות הן אותן מטרות כמו בטיפול פסיכולוגי או אחר. ההבדל הוא בעיקר בכלי: במקום לדבר, עובדים דרך תנועה/מוסיקה/אמנות פלסטית. זה מתאים מאד לילדים ומתבגרים, אבל לא רק. הטיפול כולל בדרך כלל גם שיחה, ולפעמים אפילו בעיקר שיחה- זה תלוי במטופל וגם בסגנון של המטפל/ת. המדיום הנוסף של האמנויות מאפשר עוד דרך ביטוי, עוד ערוץ לעבוד דרכו על העולם הפנימי, ולא פעם הוא פותח חלון שקשה לפתוח אותו בדיבור בלבד. כמו כן האמנויות מאפשרות להתפתח בכיוונים של אלתור, שחרור, דימוי גוף, יצירתיות ותחומים רבים אחרים הקשורים לאמנויות. אני מקווה שסיפקתי מענה לשאלתך.

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות