התייעצות לגבי לימודי תרפיה

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

27/01/2016 | 10:47 | מאת: לי רביבו

שלום, אני מעוניינת בלימודי תואר שני בתרפיה במוסיקה (מסיימת השנה תואר ראשון במוסיקה) רציתי לקבל המלצה למקום לימודים. כמו כן איפה ניתן לעשות את ההשלמות של פסיכולוגיה? כל מקום לימודים דורש כמות שונה של ש"ש.. וזה מאוד מבלבל

לי שלום, תודה על פנייתך. לגבי מוסדות הלימוד: יש תואר שני בתרפיה במוסיקה באוניברסיטת חיפה, באוניברסיטת בר-אילו, מכללת דוד ילין ומכללת לווינסקי (מוסיקה ותנועה*)- תלוי מה את מחפשת ועל מה היית רוצה לשים דגש. הלימודים באוניברסיטה עם נטייה יותר למחקר ודגש אקדמי. לימודים להשלמה אקדמאים בעלי תואר ראשון שאיננו בתחום טיפולי, המעוניינים להמשיך ללימודים מתקדמים בתכניות לתרפיה באמנות או לייעוץ חינוכי, נדרשים על פי כללי משרד הבריאות, לעבור תכנית ללימודי השלמה בפסיכולוגיה. זו מהווה, לכן, תנאי הכרחי לקבלת בוגרים אלה לתכניות הכשרה מגוונות למטפלים ולמסלולי תואר שני בייעוץ חינוכי. בשל כך, מוסדות אקדמיים רבים העוסקים בתחום החינוך מקיימים במסגרת מערך לימודי ההמשך שלהם תכנית השלמות בפסיכולוגיה. תכנית לימודים בדרך כלל, התכניות השונות כוללות שבעה נושאים קבועים, והם: מבוא לפסיכולוגיה, שיטות מחקר, סטטיסטיקה, תיאוריות אישיות, פסיכופתולוגיה, פסיכולוגיה התפתחותית ופסיכופיזיולוגיה. הן אורכות שנה אחת (שני סמסטרים), ומתקיימות בכל סמסטר אביב וקיץ. מבוא לפסיכולוגיה – מהווה סקירה של תחומי הפסיכולוגיה, יסודותיה ושימושיה, ובו נחשפים הסטודנטים למבחנים פסיכולוגיים, לתחומי הפסיכולוגיה החברתית וההתפתחותית, ולנושאים כגון חשיבה, זיכרון ואישיות. פסיכולוגיה התפתחותית – מלווה את חיי האדם והתפתחותו בגילאים שונים – ינקות, ילדות, נעורים, בגרות וזקנה. התלמידים מתוודעים לתורות התפתחות מרכזיות, לגילויים במחקר ולמושגים הקשורים להתפתחות כמשבר גיל המעבר ועוד. תיאוריות אישיות – עוסקות בניסיון להבין התנהגויות של אנשים. נסקרות גישות פרויד, הביהביוריסטים וההומניסטים, וכן יישומיהן בשטחי המחקר והטיפול. פסיכופתולוגיה – בקורס זה נחשפים להפרעות נפשיות שונות ולנסיבות הופעתן, ולומדים כללים בסיווג, אפיון ואבחנה של הפרעות נפשיות. פסיכופיזיולוגיה – עוסקת בגורמים ביולוגיים בגוף ובמוח האדם, המשפיעים על החלטות, תכונות מזג אישיות, צורות חשיבה, יכולות ריכוז ועוד. סטטיסטיקה – מקנה בסיס להבנת מחקרים מדעיים, וכלים לניתוח ממצאים כמותיים. שיטות מחקר – הקורס עוסק בגישות מדעיות למדידה כמותית, דגימה ואיסוף נתונים, המסייעות בביצוע מערך מחקר. מוסדות לימוד המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין – ניתן להשתתף בקורסי השלמה בפסיכולוגיה בסמסטר אביב או בסמסטר קיץ. הלימודים מתקיימים בירושלים. מכללת סמינר הקיבוצים – מציעה קורסי השלמה בסמסטר ב' או בסמסטר קיץ, כאשר ניתן לבקש הכרה לגמול השתלמות במסלול אישי. הלימודים מתקיימים בתל אביב. אורנים – המכללה האקדמית לחינוך – מציעה תכנית השלמה בפסיכולוגיה, שבה יש חלוקה פנימית בקורסים מסוימים, כמו למשל – חלוקה לפסיכופתולוגיה של מבוגרים ופסיכופתולוגיה של ילדים ובני נוער. התכנית כוללת גם הגשת עבודות וגם עמידה במבחנים, ויש בה דגשים טיפוליים. הקורסים פתוחים למתעניינים מרקעים שונים – כאלה המבקשים הסבה מקצועית לתחומי הטיפול והייעוץ, מורים בשנת שבתון ועוד. תוכלו להגיש בקשה לקבלת גמול השתלמות במסלול אישי. הלימודים מתקיימים בטבעון. מרכז שילוב – גוף נפש ורוח – שם מתקיימת תכנית ההשלמות של אוניברסיטת חיפה לצורך המשך לימודים לתואר שני ובתכניות הכשרה בטיפול. הייתי שמחה להמליץ על מקום אבל אני מניחה שהצרכים שלך שונים משלי ואני מציעה לך לבדוק מול כל מקום בנפרד. בהצלחה ותהני מהדרך! הדס

02/03/2016 | 12:28 | מאת: לי רביבו

שלום הדס. בדקתי את המקומות ויש בעיה. כל מוסד דורש תנאים קצת שונים, מה שהופך את משימת ההשלמות שלי לקשה מאוד. אני מחפשת מישהו שהגיע מתחום המוסיקה את התרפיה ולא מפסיכולוגיה, ושיוכל לעזור לי להבין איך דברים עובדים. את מכירה אולי מישהו שלומד עכשיו או למד בשנתיים האחרונות?

שלום לי, השאלה הופיעה בפורום רק כעת, כשנה אחרי. האם עדיין רלוונטית עבורך?

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות