נחנקת ולא ישנה בגלל בעלי

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

17/02/2009 | 06:32 | מאת: נחמה

שלום דוקטור, בעייתי קשה ביותר ולא יודעת אם באפשרותך לעזור, אבל אשמח לקבל עיצה טובה. בעלי נוחר נורא ועם זה למדתי איך שהוא לחיות, הוא גם משתעל חזק בלילה כי יש לו ברונכיט כרוני. הכל בגלל העישון! הבעיה הכי גדולה היא שהוא קם באמצע הלילה ומדליק סיגריה במרפסת של הכביסה אבל הריח מגיע עד אלי חונק אותי ומעיר אותי ולוקח לי המון זמן להרדם. אני כבר לא אישה צעירה ואני לא יודעת מה לעשות. צריכה גם לקום מודם לעבודה וזה הכל נורא. מה לע עשיתי לו איזה סקנדלים, איזה סנקציות. כלום לא עזר הוא לא מפסיק לעשן אפילו שניסה כבר אפילו על האברמסון הזה כבר שילמתי לו ולא עזר. איך איך אפשר לשכנע אותו להפסיק לעשן. בבקשה עזרו לי. נחמה

21/02/2009 | 18:40 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום נחמה, אני מאוד מבין את בעייתך וער לשעה המוקדמת ששאלת את השאלה בפורום, ודאי מתוך מצוקה ומה שעבר עלייך גם באותו לילה. אז מה לעשות עם בעלך? קשה מאוד, אם בכלל אפשרי, לשכנע אדם שאינו רוצה להפסיק לעשן, לחדול מעישון.בהפסקת העישון מעורבים פחדים רגבים, כגון פחד מתסמונת גמילה שחווה בעבר, פחד משינוי הרגלים, פחד להשמין ועוד. יש הרבה אפשרויות להפסקת עישון, אבל ברור לגמרי ששיטת ההפחדה אינה מסייעת לשכנע להפסיק לעשן. לא הפחדה מפני תוצאות העישון והמחלות ולא איומים שלרוב גורמים למעשן לפתח התנגדות נגד המנסה לשכנע וכלל לא משנה לו שהפסקת העישון תועיל בעיקר לו. אז מה כן אפשר לעשות? אפשר לנסות לגרום למעשן להתלבט לגבי הצורך שלו להפסיק לעשן. ראשית יש לדבר איתו על הסיבות שגורמות לו להמשיך לעשן ומה חיובי בעישון עבורו. לאחר מכן לשאול אותו האם יש משהו בעישון שגורם לו אי נוחות והאם היה רוצה להפתר מהעישון למניעת אי נוחות זו. ברור שעלש יחה זו יש לחזור שוב ושוב, אבל לא להיות נודניקים, אלא כשזה באמת מתאים, לבסוף יתכן שמשהו ישתנה אצל המעשן והוא יבחר להפסיק לעשן כיוון שהוא באמת רוצה בכך ולא בשביל מישהו אחר או מתוך לצאת ידי חובה. כשהמעשן מביע רצון כזה יש לנצל את ההיזדמנות לתת לו את התמיכה המירבית להפסיק לעשן. כדאי מאוד שיתיעץ עם רופא המשפחה לגבי האופציות הטיפוליות הקיימות ויקבל את התמיכה הרפואית המתאימה. לסיכום: להתלבט יחד עם המעשן, לכוון את המעשן, אך לא ללחוץ יתר על המידה. בהצלחה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?