שאלות

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

05/01/2009 | 22:12 | מאת: שירלי

שלום ד"ר שכטר, קודם כל אני ממש מברכת על קיומו של הפורום הזה: תמיכה בתהליך הקשה של הפסקת עישון נצרכת תמיד. יש לי מספר שאלות: 1. היכן אוכל למצוא קבוצות תמיכה לגמילה מעישון? (בהנחה שדרך קופ"ח כבר ביררתי מספר פעמים ולא נפתחות קבוצות כמעט בעיר מגוריי). לאור תהליך גמילה שעברתי בעבר אני רואה צורך גדול בלחלוק את חוויותי עם אנשים שמרגישים את אותו קושי. 2. בפעם האחרונה שהפסקתי לעשן השמנתי 5 ק"ג בחודש הראשון!! לדעתי לא אכלתי יותר אלא משהו בחילוף החומרים הואט מאד מאד, כולל עצירות קשה. זה היה בלתי נסבל, יותר ממה שאשה בהריון מעלה בחודש. כיצד ניתן להתגבר על כך? הליכות אינטנסיביות שעשיתי לא עזרו. 3. . האם ניתן לקחת צ'מפיקס יחד עם תרופות נוגדות דיכאון מקבוצת SSRI? בתודה מראש, שירלי

06/01/2009 | 13:00 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום שירלי, תודה על המילים החמות בנוגע לפורום זה. 1. מידע לגבי קבוצות תמיכה על הפסקת עישון, אנא חפשי באתר עמותת הרופאים להפסקת עישון http://isramensa.googlepages.com/home או צרי איתם קשר יש שם אפשרות. 2. לגבי עישון והשמנה: לאחר הפסקת העישון, בכל דרך שהיא, קיימת לעתים קרובות עליה במשקל - זאת משום שהניקוטין מעלה את המטבוליזם, כלומר שריפת הקלוריות או השומנים בגוף. כעת בהיעדר הניקוטין את שורפת פחות קלוריות ולכן גם אם את אוכלת אותו הדבר כמו טרם הפסקת העישון, את עולה במשקל. מה עושים? א. שורפים יותר קלוריות ובכך מעלים את המטבוליזם לרמות כמו לפני הפסקת העישון ואף יותר מזה. איך: פעילות גופנית אירובית (הליכה מהירה, ריצה, רכיבה, ספינינג, קיק בוקסינג וכו') מספר פעמים בשבוע, רצוי ל45 דקות לפחות בכל פעם. ב. תזונה מאוזנת - המעיטי בפחממות פשוטות והרבי בירקות. אסור להתנזר מפחממות, אבל איכלי בכמויות מדודות פחממות בצורת אורז, לחם מלא וכו' - היוועצי בדיאטנית. דבר נוסף שיכול לסייע לך באופן אישי ומיידי, זה לפנות לאתר האינטרנט הרשום על הקופסה של הצ'מפיקס נרשמים, עם מספר האצווה שעל הקופסה, יש שם בין היתר גם טיפים לשמירה על משקל. ג. מותר צ'מפיקס וSSRI! בכל מקרה אם את סובלת מדיכאון היוועצי ברופא שרשם לך את הSSRI לפני נטילת הצ'מפיקס. בהצלחה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?