אמת או מיתוס?

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

19/12/2011 | 20:33 | מאת: רינת

לד"ר מיכאל שלום רב! הפסקתי לעשן לפני שנתיים וחצי אחרי 8 שנים של עישון כבד(קופסא, קופסא וחצי ביום). ורציתי לשאול האם זה נכון שלאחר 7 שנים ללא עישון הריאות חוזרות להיות כאילו מעולם לא עישנתי??? בנוסף, העליתי המון במשקל ורציתי לשאול האם זה הגיוני שהירידה במשקל מואטת בקצב משמעותי ביותר לאחר הפסקת עישון(כלומר כשהייתי מעשנת הייתי יורדת מהר במשקל ועכשיו עד שיורד משהו הנשמה יוצאת..) המון תודה רינת

ככל שחולפות השנים הסיכון שלך לסרטן ריאות דומה יותר לזה של אדם שלא עישן מעולם ופחות לזה של מעשן לאוו דווקא 7 אבל כל שנה משחקת לטובתך בנוסף, תפקודי הריאות שלך הפסיקו להדרדר מיום ההפסקה והיו ממשיכים להתדרדר לו היית ממשיכה יש האטה במטבוליזם לאחר הפסקת עישון של בערך 200 קלוריות יומיות יש דברים בגו יאלה, נעלי ספורט משטר דיאטה ולדרך ד"ר מיכאל ויינפאס , רופא מומחה, גמילה מעישון, ירידה במשקל, רפואת משפחה, דיקור אוזן לירידה במשקל וגמילה מניקוטין www.refoua.co.il

20/12/2011 | 01:09 | מאת: מעשן לשעבר

שעולים בגיל, אז קשה יותר להישאר רזים מאשר שצעירים. כך שזה לא חייב להיות הפסקת העישון שהוביל להשמנה. בנוסף, שבע שנות עישון זה באמת לא הרבה. את לא צריכה לדאוג למצב הריאות שלך. מה שכן, אם את רוצה גם לרזות, וגם להרגיש טוב בנוגע לריאות, אני מציע לך לשלב בין ספורט+תזונה. ספורט כולל שילוב בין אימוני כוח כדי לא לאבד מסת שריר, ואירובי כדי לשרוף הרבה קלוריות ולשקם את הריאות. את יכולה לרכב על אופניים או לרוץ וזה יעשה את העבודה. אם תפעלי כך, תוך חצי שנה לא רק שתרדי במשקל, את גם תתחטבי (בניגוד לכאלו שעושים דיאטה בלי ספורט ואז הם יורדים בשרירים ולא בשומן) ותרגישי נפלא, צעירה מחדש. בנוסף, ככל שתרוצי למרחק גדול יותר ומהר יותר, כך תהיי בטוחה יותר שהריאות שלך מתפקדות כמו שצריך.

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?