פזילה חדשה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

10/10/2008 | 19:38 | מאת: אמא

בני בן 5 סובל לאחרונה מפזילה חדשה. (לא ראינו אותה קודם). הוא נבדק ע"י רופא עיניים – הוא נתן לו טיפות שמרחיבות אישונים וצילם לו את תוך העין. הבדיקה הייתה תקינה לחלוטין- הקרקעית ועצב הראיה נמצאו תקינים. נמצאה הפזילה – והוא קיבל משקפיים. בני נבדק על ידי נוירולוג ילדים – הבדיקה הייתה תקינה לחלוטין. בני נולד כפג ובעבר הוא אובחן כ- ADD + עיכוב התפתחותי מסוים. הוא מקבל ריטלין וחל שיפור ביכולותיו. הנוירולוג המליץ על MRI בגלל הפזילה + האיחור ההתפתחותי (לא חדש- וכפי שכתבתי לפי דעתי ולדעת הגננת שלו חל שיפור לאחרונה). בני קיבל משקפיים לסידור הפזילה לפני כשבועיים. לדעתי הפזילה החמירה כאשר הוא בלי משקפיים ויש גם פזילה מסוימת כאשר הוא עם משקפיים. קורה שפזילה מחמירה בגלל משקפיים? או שזה סימן לא טוב חלילה? בני עשה בדיקות דם מקיפות שיצאו תקינות. שקיעת הדם שלו היא 10 (הטווח התקין 0-10). האם יש סיכון משמעותי להימצאות גידול כאשר בדיקה נוירולוגית + בדיקת עיניים תקינה ויש להדגיש שהילד מרגיש מצוין? האם שמעת על מקרה כזה שבו בכל זאת נמצא גידול? יש לי חשש אמיתי? האם יש סיכון לילד בבדיקת MRI? בני אלרגי וקיבל אלרגיה בעבר ממינון מוגבר של אנטיביוטיקה – יכול להיות חשש מחומרי ההרדמה שנותנים לפני הבדיקה? תודה

לאמא המודאגת, נתחיל מהגרוע מכל, ונרגע: ברפואה אין אף פעם, אז תמיד קיים סיכון שהפזילה היא בשל גידול. אבל (וזה אבל גדול מאוד) לאחר הבדיקות שבנך עבר, הסיכון שמדובר בגידול נמוך ביותר. אני מאמין שרופא העיניים שבדק את בנך עשה עבודה נאמנה, כאשר בדק אותו באישונים מורחבים, ואף צילם את קרקעיות העיניים. זה למעשה שולל גידול תוך עייני כגורם לפזילה. לכן לא הייתי ממש מודאג במקומך. בעניין המשקפיים לתיקון הפזילה, לא בדקתי אותו ואינני יודע מהו המרשם שקיבל. המצב שתארת בו נותרה מעט פזילה עם המשקפיים (למרות שהבנתי שהיה שיפור עם המשקפיים), וחזרה של פזילה כאשר הילד מסיר את המשקפיים, הוא שכיח. לוקח למח זמן להתרגל לתמונת העולם דרך המשקפיים, ולעיתים פשוט צריך לעשות התאמה קטנה במספר לאחר שמרכיבים אותם. באשר ל-MRI - הבדיקה בילדים מבוצעת בדר"כ בטשטוש - הסוג הקל ביותר של ההרדמה. קימים סיכונים של הרדמה, אך בד"כ לא ניתן לבצע בילדים את הבדיקה ללא הטשטוש, כך שאין ממש ברירה. אני מניח שהנוירולוג רוצה לשלול גידול תוך-גלגלתי כמקור לפזילה, ולכן חשוב להבדק. בנימה אישית, כהורה לפג שעבר MRI, זה מפחיד, אבל עובר, והשקט הנפשי אח"כ מלדעת שהכל שם בפנים תקין - לא יסולא בפז. אם את עדיין מודאגת את מוזמנת לפנות למרפאת גידולי העיניים שלנו לבדיקה: דרך זימון תורים של הדסה בטלפון 02-5842111 חיוג מקוצר (מספר שקל לזכור) 6777* מטלפון רגיל, 677* מטלפון נייד ואפשר גם באינטרנט: http://www.hadassah.org.il/Hadassa/Heb_SubNavBar/Queue_invitation

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות