הורנר

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

21/03/2009 | 14:50 | מאת: סיגל

בתחילת השבוע בעקבות כאב עיניים קטן רופאת המשפחה שמה לב ששני האישונים של העיניים לא שווים. היא שלחה אותי לרופא עיניים ששלח אותי למיון עיניים והעניין הסתיים באשפוז במחלקה נוירולוגית ובאבחון של הורנר. סיטי, mri, רנטגן חזה, ובדיקת דופלקס, כולם יצאו תקינים. גם הראייה כרגע לא נפגעה. מה יכולה להיות הסיבה להורנר? האם יכול להיות משהוא שהם מפספסים?

שלום סיגל, תסמונת Horner מאופיינת ע"י שילוב שלושת הממצאים הבאים: צניחת עפעף, אישון צר, והעדר זיעה באותו הצד של הפנים (כל הפנים, או המצח בלבד, ולעיתים סימן זה לא מופיע כלל). ישנם מאפיינים נוספים אם המחלה מולדת, כולל: אי-שיוויון בגוון הקשתית בין שתי העיניים (הצד הפגוע בהיר יותר), שיער חלק יותר (לעומת מתולתל) בצד הפגוע, והעדר הסמקה בצד זה של הפנים. מספר גורמים יכולים לגרום לתסמונת הורנר ובינהם גידולים: הפרעה בכלי הדם או גידול בגזע המח, בעיה בעמוד השדרה הצווארי, גידול בפסגת הריאה, גרורות, מפרצת (אנאוריזמה) של אבי העורקים (aorta), חבלה למקלעת העצבים בחגורת הכתפיים, מחלה ניוונית או אחרת בעורק התרדמה (carotid) שבצוואר, וגידולים בבסיס הגלגלת. לא פרטת בת כמה את, אך לפי השאלה עולה הרושם שאין מדובר בבעיה מולדת. כמו כן, אני משער שהדופלקס שעברת כוון לשלול מחלות בקרוטיד ובאאורטה. CT, MRI, וצילום חזה היו אמורים לשלול גידולים בבסיס הגלגלת, גזע המח ופסגת הריאה, וכמו כן לאתר גרורות, אם ישנה מחלה גידולית אחרת. מה שמותיר לנו פגיעה במקלעת העצבים באיזור חגורת הכתפיים, אם נפלת או נחבלת. יתכן שהאבחנה של הורנר מוטעית, אך נראה שעברת בירור מקיף, מכוון היטב לשלול בעיות היכולות לסכן את חייך בהקשר לאבחנה זו, ובזמן קצר ביותר. ברפואה אין תמיד ואין אף פעם, לכן יכול להיות שיש משהו נדיר שרופאייך פספסו, אבל עושה רושם שאין.

21/03/2009 | 20:04 | מאת: סיגל

תודה על התשובה המפורטת. אני בת 22 ואכן זה לא לא משהוא מולד. איזה עוד בדיקות היית ממליץ לי לעבור? מחר אני אמורה לעבור בדיקה של טיפות אינפאמיטיגן (משו כזה) אצל נוירו אפטילוג. מה המטרה של הבדיקה הזו? אני מפחדת שמסתתרת לי פצצת זמן בגוף ואני לא יודעת איפה היא.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות