אולטרסאונד מאחורי העין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

09/03/2009 | 10:00 | מאת: חיילת בת 20

שלום , ברצוני לדעת האם צילום סי טי ראש כולל בתוכו גם את האיזור הנמצא מאחורי העיניים. (אתמול עשיתי את צילום הסי-טי ראש וכעת מחכה לתשובה) או שיש צורך לבצע גם צילום אולטרסאונד מאחורי העין? ושאלה נוספת- האם צילום "גלגל וארובת העין" כולל בתוכו את האיזור מאחורי העין? הסיבה לשאלותיי היא לחץ כבד ובלתי פוסק באיזור עין שמאל. (במיוחד מאחורי העין) שאלה נוספת- בשני הלילות האחרונים ראייתי בעין שמאל בחושך פחותה מאוד מזו שבעין ימין- כמו תחושה של כתם שחור . כאשר הדלקתי את האור לא היה הבדל בראייה בין עין לעין. מה יכולה להיות הסיבה לכך? תודה מראש ,

גלית שלום, צילום CT ראש כולל בתוכו את גלגל העין ואת הארובה, אולם אם לא צויין במפורש על הבקשה לבדיקה, לא יבוצעו חתכים דקים ושחזורים קורונלים וסגיטלים הדרושים לצורך אבחון נגעים בארובה ובעין. (axial, coronal, sagital sections). ברוב האבחנות התוך-עייניות, אולטראסאונד עיניים טוב יותר מ-CT. US של ארובת העין פחות טוב לנגעים בארובה, ולאבחון נגעים אלה מפנים בד"כ ל-CT. עם זאת ישנם מקומות בארץ שכן מבצעים US לארובת העין, ויש לשאול מראש בעת קביעת התור. אני מניח שההפניה לבדיקות הגיעה מרופא עיניים שבדק אותך. בתקווה להחלמה מהירה ופורים שמח.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות