פטריגיום

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

01/02/2012 | 19:39 | מאת: רויטל

שלום: יש לי פטריגיום בעין שמאל על פי רופא העיניים של הקופה נאמר לי כי אין צורך להוריד את הגידול כרגע -שאלתי היא האם יש טיפות שמעקבות או מאטות את הגידול?

פטריגיום הוא שינוי של הרקמה בתגובה לחשיפה לקרינת על-סגול (בד"כ מחשיפה לשמש לאורך שנים). זה אינו גידול ממאיר. זה אפילו לא נחשב כגידול שפיר. עם זאת לפעמים לאחר הסרת פטריגיום מוצאים שינויים דיספלסטיים (קדם-ממאירים) בריקמה שהוסרה, ועל כן חשוב לוודא שהמנתח שלך ישלח את הרקמה שהוציא לפתולוג עיניים המיומן בפיענוח בדיקות כאלה.

17/04/2012 | 10:36 | מאת: שירה

היי גם לי יש פטיגירום ואחרי התיעצות עם רופאי עיניים שאמר לי שאין כל חשש שזה רק אמור לפגוע מבחינה אסתטית.וששאלתי אם חלילה זה מסוכן אמר שלא..האם באמת צריכה להיות עם היד על הדופק? כי במצבי אין המלצה על ניתוח.אז לחיות בפחד שזה אולי מ סרטן?

17/04/2012 | 10:50 | מאת: אבי

האם באמת פינגווקולה מסוכן? יש לי בעין אחת.ועין השניה התחלתי.כרגע קראתי שרשמת שזה יכול גם להיות קדם סרטני? רופא עיניים אמר שאוכל לחיות עם זה עד גיל מבוגר אם לא יעלה לאישון,אז מי שלא מסיר צריך לחיות בחשש שזה אולי מסוכן?

הי, לא, לא לחיות בפחד. זה לא שכיח שמוצאים גידול בפטריגיום שהוסר. עם זאת, אם כבר מוציאים אותו, עדיף לבדוק ולדעת על בטוח, ולא להצטער בדיעבד.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות