אוסטאומה טיפול לייזר

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

15/11/2011 | 17:33 | מאת: נדב

שלום רב. אבקש לדעת אם בתי יש אוסטאומה.אבחון רופא:לזייה היפרפלווסנטית.גם אאוטופלורסנטי שאינה משנה את גבולותיה,אינה דולפת ודועכת בשלבים מאוחרים אך נראית מורמת.מה זה אומר?היא בת 10.האם לייזר יכול לעצור את התפתחות או גדילה של זה.אם לייזר יכול לכווץ, זה לא התפתח עדיין לכיוון הארקדה?תשובה דחופה בבקשה.לגביי הלייזר שהומלץ לנו. תודה .

נדב שלום, אוסטאומה כורואידלית choroidal osteoma היא גידול המוגדר כשפיר כי הוא לא שולח גרורות ולא הורג את החולה, למרות שיכול לגרום לנזק משמעותי לראיה. טיפול בלייזר ניתן כאשר יש דלף מכלי דם חולים בצמוד לגידול או מעליו, ויש סיכוי טוב שייסגור את הדלף. משמעות סגירת הדלף היא שהרשתית תצמד חזרה למקומה ולראיה יהיה סיכוי להשתפר (=לחזור למצב לפני שהחל הדלף). בלי לבדוק את ביתך ובלי לראות את הצילומים שלה, לא ניתן לאמר יותר.

16/11/2011 | 20:40 | מאת: נדב

תודה רבהעל תשובתך.ואם אין דלף.נתן בנתיים בעזרת הלייזר לצמק את גידול עצמו שלא יגדל.ישסיכוי שזה יגדל?

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות