המנגיומה בארובת העין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

29/10/2011 | 09:56 | מאת: ליאת

שלום רב, בבדיקת MRI נצפה גוש אינטראקונלי בארובת עין שמאל,גורם ללחץ בגלגל ובלט, המתאים להמנגיומה.(בגילאי 40) בחיפוש אחר מידע באינטרנט מצאתי 2 גישות טיפוליות: האחת, מבצעת ביופסיה ולאחר מכן משלימה את הטיפול באמצעות הקרנות וכימותרפיה, השנייה- מנקה את האזור ומוציאה את הגידול בשלמותו ובמקביל שולחת לבדיקה. מה עדיף, טיפול כירורגי או טיפול משולב?

ליאת שלום, באופן כללי ניתן לאמר שיש מנתחים היכולים, במקרים מסויימים, להוציא המנגיומה בשלמותה. בדיקה פתולוגית שתאשר שאכן מדובר בהמנגיומה מייתרת צורך בטיפול נוסף. אם יש אבחנה מ-MRI של המנגיומה באופן ברור, אזי לא הייתי בוחר בטיפול לפי שיטה #1 שתארת המתאימה לגידולים ממאירים ולא לממצא שפיר. כמובן שכל מקרה לגופו. ליעוץ המתאים לממצאים האישיים שלך, כדאי שתגיעי לבדיקה אצל מומחה/ית ארובה (אוקולופלסיקאי/ת) שהם בעלי נסיון בהוצאת נגעים שכאלה.

29/11/2012 | 08:53 | מאת: יפעת

ליאת שלום, לפני ארבע שנים הובחן אצלי בעין ימין אותו המנגיומה באותו מקום... עברתי שני ניתוחים הראשון היה נסיון להוציא אותו דרך העין, ניתוח שלא צלח, והשני ניתוח ראש שהוציאו אותו בשלמותו. מעניין אותי לדעת את הסיפור שלך... יפעת

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות