ניבוס צמוד לעצב הראיה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

02/11/2010 | 21:31 | מאת: מודאגת

שלום רב, אתמול בעת ביקור אצל רופא עיינים, התגלה 'ניבוס קטן-שטוח הצמוד לעצב הראיה'. הרופא המליץ בדיקת OCT וצילום פונדוס לצורך מעקב. היום קבעתי תור ל-1.12. 1) האם תקין לחכות חודש עד לבדיקה או שעלי לנסות ולחפש אלטרנטיבות אחרות? 2) האם הממצא מדאיג? יש לי BCC. אין מלנומה במשפחה. 3) האם מעקב חצי שנתי הוא לא ברזולוציה נמוכה מדי? כלומר, אם מתפתחת מלנומה, האם חצי שנה בין בדיקה אחת לשניה אינם זמן קריטי? תודה רבה!!

לטלי המודאגת שלום, אצא מנקודת ההנחה שהרופא שלך יודע על מה הוא מדבר, ועל כן, עם נבוס קטן ושטוח ניתן לחכות. השאלה היא האם הנבוס נמצא במרכז הראיה (מקולה) או מצידו השני של העצב. אם באיזור המקולה, אז יש סכנה מסויימת שיתחיל מתישהו לדלוף נוזל ולגרום לירידה בראיה, אך אין לכך כל טיפול מניעתי, ואם זה יקרה, אז תרגישי ותפני לבדיקה. אם תפרטי את מידות הנגע, מיקומו המדוייק, ופרוט בדיקת אולטראסאונד העיניים אפשר יהיה לתת לך תשובה מפורטת יותר. מקווה שזה מרגיע, לפחות קצת.

03/11/2010 | 16:18 | מאת: המודאגת

תודה על התגובה. הנבוס נצפה בבדיקת עיניים, עם הרחבת אישוים ולא באולטרה סאונד. הרופא הבודק כתב "בסמוך לעצב הראיה". האם לאור נתונים אלה, עדיין נראה לך בסדר להמתין ל 1/12? מה מידת הסבירות לדליפה אם מדובר בנבוס שטוח? תודה,

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות