בקשה לחוות דעת מקצועית

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

04/01/2009 | 10:36 | מאת: תלי

לתוכן הכתבה בתכנית הבריאות בקישור http://www.polydna.co.il/10-2.htm תודה מראש

תלי שלום, אחרוג כאן ממנהגנו שלא להגיב על הפניות לסרטונים מבלי לשאול שאלות ישירות. סיימתי לצפות בפרסומת בת כ-15 דקות למוצר של המרואיין. מספר תגובות: 1. אכן ישנם מצבים שהמדע המודרני עדיין לא יכול להסבירם של גידולים סרטניים המשתפרים משמעותית לאחר הפעלת מערכת החיסון נגד הגידול בדרכים שונות, כולל בעזרת דמיון מודרך (ללא צורך לרכוש תכשיר כלשהו). 2. הקשר בין מקרי פלא אלה וזיהום בנגיפים EBV ו-CMV קלוש. יש לזכור שאחוז ניכר ביותר מהאוכלוסיה נחשף לזיהומים נגיפים אלה ולא מפתח סרטן כלל. הקישור שיצר המרואיין בין זיהומים בנגיפים לסרטן הוא מצויין לסרטון פרסומת, אך תלוש מהמידע העובדתי שהוצג. 3. אכן יש קשר סביבתי להתפתחות סרטן. התגלה שאם משתילים בתוך עוברים תאי סרטן ממאירים ביותר עם שינויי DNA מרובים, התאים הממאירים מתפתחים לרקמות תקינות ולא לגידולים. אז מהי משמעות השינויים ב-DNA? עדיין לא ברור בודאות מחלטת. המחקר בחיפוש הגורמים הסביבתיים בתוך הגוף, המובילים להתפתחות סרטן עדיין נמשך. האם עלינו לגזור ממחקרים אלה שאין שום משמעות לשינויי ה-DNA? לא. עלינו רק לזכור שהנושא מורכב ביותר. 4. המלצות מעשיות: (א) לא להכנס לפניקה אם ערכת בדיקה וגילית שנחשפת לנגיפים שהוזכרו. את שייכת לחלק הארי של האוכלוסיה; (ב) אם את חולת סרטן, גשי לטיפול קונבנציונלי, מה שלא שולל טיפול ברפואה משלימה במקביל, כל עוד את מיידעת את המטפלים השונים בכל סך הטיפולים שאת עוברת; (ג) אין לי כל מידע על תוסף המזון שהוזכר, ועל כן אינני יודע אם הוא מזיק, או לחילופין בעל יכולת לעזור במשהו. יוחסו לו תכונות מצויינות. נשאלת השאלה האם יש הוכחות כלשהן לסגולות המרובות.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות