שימוש בשמן סיליקון

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

19/07/2010 | 23:43 | מאת: יעל

קראתי שב - UCLA מצאו שיטה להקטין את הפגיעה בעצב הראיה במהלך בראכיתרפיה. להלן הקישור: http://newsroom.ucla.edu/portal/ucla/ucla-surgeons-find-new-way-to-161699.aspx האם גם בארץ משתמשים כבר בטכנולוגיה זו?

יעל שלום, זהו אכן פרסום מעניין. זהו פרסום מלפני 3 שבועות על ניסוי תאורטי. עדיין הנושא לא נבדק בחולים, אפילו לא בטווח הקצר. של שנתיים - טווח בו מופיע מרבית הנזק מההקרנה. לא ברור כלל אם שיטה זו תוכל להקטין פגיעה בעצב הראיה, או ברשתית הסובבת את הגידול. עם זאת, בהדסה אנו משתמשים בלוחיות ראדיואקטיביות של רוטניום, ולא של יוד. עבודות שונות הראו שיוד גורם לרטינופתיה ונוירופתיה של עצב הראיה הרבה יותר מרוטניום. הבדיקה ב-UCLA לא הראתה האם הפחתת ההקרנה מלוחית היוד בה הם משתמשים מורידה את הנזק לאותה הרמה של הרוטניום, או לפחות מרוטניום. כל זאת מבלי לחשב את הסיכונים היכולים להיות כרוכים בהכנסת שמן סיליקון לעין, והוצאתו.

21/07/2010 | 06:19 | מאת: יעל

תודה. החיפוש אחר פתרונות - מעודד.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות