מלנומה של העין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

15/06/2010 | 10:06 | מאת: רחל

שלום רב, לפני כחצי שנה ביצעתי ברכיתראפיה כתוצאה ממלנומה של העין. הטיפול מראה תגובה חיובית והגידול מראה סימני נסיגה- מתחיל להתכווץ.ממשיכה מעקב. רציתי לברר לגבי סיכויי התפשטות הגידול/ גרורות לכיוון הראש. אני מרגישה שבחצי שנה האחרונה יותר פעמים אני חשה כאבי ראש חזקים שלעיתים חולפים רק לאחר כדור אקמול. האם יש צורך בביצוע בדיקות מסויימות? כגון CT ראש וכו'.. או האם אין בכלל סיכוי שמלנומה של העין תשפיע על כאבי ראש. אודה לתשובתך

רחל שלום, הסיכון שמלנומה מהעין תשלח גרורות לראש הוא נדיר ביותר. המקום הראשון לגרורות הוא הכבד. ייתכנו כאבים אם מופיע דימום בעין ועלית לחץ תוך עייני, אך אז גם תרגישי כאב בעין. את מוזמנת לפנות לרופא נוירולוג המומחה לכאבי ראש, או לרופא אא"ג, שכן פעמים רבות בעיות בסינוסים או באזניים גורמות לכאב ראש. רפואה שלמה.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות