ברכיתרפיה עיניים

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

17/12/2008 | 14:21 | מאת: א.

שלום, האם תוכלו לתאר איך מתבצע תהליך של טיפול ברכיתרפיה בילד עם רטינובלסטומה. מהו תהליך החדרת השבב? מהן ההשלכות הרפואיות כתוצאה מהטיפול? בתודה מראש

שלום א., בראכיתרפיה הינו טיפול בהקרנה ממקור קרינה סמוך לגידול. במקרה של גידולים בעיניים, בחדר ניתוח מצמידים לקיר העין לוחית עם חומר ראדיואקטיבי למשך הזמן הנחוץ להקרנת הגידול. בסיום הזמן מוציאים את הלוחית בניתוח נוסף. מינון הקרינה מותאם לפי סוג הגידול ולפי גודלו. בניתוח הראשון פותחים את הלחמית העוטפת את גלגל העין, מאתרים את מיקום הגידול בתוך העין, מצמידים את הלוחית לקיר העין (Sclera) מעל לגידול, וסוגרים חזרה את הלחמית. בניתוח השני פותחים את הלחמית, מוציאים את הלוחית וסוגרים את הלחמית. אנחנו משתמשים בלוחיות של חומר הנקרא רוטניום (Ruthenium 106). בלוחיות אלה אין סכנה שישאר חומר ראדיואקטיבי בתוך העין בסיום הטיפול. השימוש בלוחיות אלה בטוח ביותר, ואין כל סכנה לרקמות הסובבות את העין בתוך הארובה, לא כל שכן לחלקים אחרים בגוף. אנו משתמשים בלוחיות אלה לטיפול בגידולים תוך עיניים שונים (מלנומה של הענביה, רטינובלסטומה, גרורות לתוך העין, ועוד). לאחר הטיפול יש להמשיך מעקב לראות שהגידול אכן הגיב לטיפול, ולאורך זמן לעקוב מפני חזרה של הגידול. בברכה,

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות