כאבים חזקים לאחר ברכיתרפיה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

04/08/2018 | 11:59 | מאת: נופר

שלום רב, אימי עברה טיפול ברכיתרפיה לפני כחודשיים וחצי בעקבות גידול מסוג מלנומה של העין. מאז הניתוח, אימי חווה כאבים עזים בעין עצמה ומסביב לה - אזור עצמות ארובת העין וכן כאבים חזקים בצד השמאלי של המצח - בחלק הקידמי של הפנים. בשבוע האחרון העין נפוחה וחצי סגורה - בעיקר בבקרים ובערבים. הכאבים עזים ומלווים אותה ברוב שעות היום, מתחזקים בשעות הצהריים. יש לציין כי הכאבים הולכים ומחמירים ככל שעובר הזמן: לאחר הניתוח לא היו כאבים כלל והיום הכאבים כמעט תמידיים. איננו מצליחים להשכיח את הכאב - באמצעות האמצעים שברשותינו הכוללים: משככי כאבים ללא מרשם, טיפולים אלטרנטיביים וכדומה. בדיקה שערכנו אצל רופא עיניים מראה כי העצבים לא נפגעו במהלך הניתוח. העין נראית במצב טוב ומראה סימני התאוששות והחלמה, דבר אשר להרגשתה של אימי לא תואם את תחושות הכאב המלוות אותה. המצב הנוכחי שואב מאימי כוחות רבים, מטריד את שלוותה, מוציא אותה מאיזון ואינו נותן לה לתפקד באופן שגרתי ובצדק. לאור כל זאת, רציתי לדעת האם ניתן לומר ממה נובעים הכאבים? האם יש בדיקה שרצוי או ניתן לבצע על מנת להבין זאת? האם יש דרך נוספת שניתן בעזרתה להשכיח את הכאב הטורדני ?? מנסיונכם, האם יש צפי שהכאבים ישככו עם הזמן? או שהכאב יהפוך להיות כרוני? מה אתם ממליצים לעשות במצב זה? נכון להיום אנו חסרות אונים, ולכן נשמח לכל עזרה והכוונה בנושא.... תודה!

נופר שלום, זה נדיר שאנו נתקלים בתלונות כאלו על כאבים הולכים וגוברים. את רוצה להביא אותה לבדיקה?

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות