נבוס כוריאידלי בעין שמאל

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

02/01/2018 | 13:01 | מאת: עפרה

שלום רב. בת 50 בריאה. בבדיקת עיניים שגרתית התגלה בעין שמאל:בהרחבה דיסקה תקינה,מקולה שמורה,רשתית שטוחה,נבוס שטוח עם דרוזן מעליו 2DD במרכז ארקדה עליונה. נשלחתי לUS עיניים. מאד בלחץ. מה הסיכוי שזה ממאיר? האם יש קשר בין הנבוס לבין הדרוזן שמעליו? האם המצאות הדרוזן מגביר את הסיכוי לממאירות הממצא? תודה.

עפרה שלום, ברמה העקרונית, נבוס בקוטר שתי דיסקות (2DD) הוא בקוטר של כ-3 מ"מ ולפיכך לא יכול להיות ממש גבוה. דרוזן מעליו מעידים על סבירות גבוהה יותר שמדובר בנבוס ולא במלנומה. עם זאת, בלי לבדוק אותך, אני לא יכול לחוות דעה אישית לגבייך ולגבי הממצאים בעינך.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות