האם הסרת נגע BCC בשיטה פוטודינמית....

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

02/12/2014 | 07:55 | מאת: אנונימי

מבטיחה שאחרי הטיפול לא יתפתח נגע חדש? שהרי אלמלא כן, מה הטעם להסיר את הנגע? תודה.

טיפול פוטודינמי מרפא BCC שטחי בהצלחה של כ 90% ואז הנגע לא חוזר. במיעוט המקרים: אחד מתוך 10 גידולים שלא מתרפא בטיפול פוטודינמי צריך טיפול אחר כגון ניתוח.

08/12/2014 | 00:36 | מאת: אנונימי

משום שכל הנגעים שהיו לי בעבר והוסרו בניתוחים נרפאו ללא שהשאירו צלקות, אבל מנסיוני עצם הסרת הנגעים לא פותרת את שורש הבעיה ועובדה היא שאחרי כל ניתוח הופיע נגע במקום אחר, וכאמור מאז שהתפתח הנגע האחרון לפני מעל שש שנים, -נגע שלא הוסר- לא צמחו נגעים חדשים. ועל כן השאלה היא לא אם הסרת נגע בטיפול פוטודינמי מרפא את הנגע הספציפי, אלא אם הטיפול מבטיח גם שלא יצמח נגע חדש ובמקום אחר.אני מקווה שהבהרתי את עצמי.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור