נגעי עור מסוג BCC

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

26/11/2014 | 11:35 | מאת: אנונימי

עם היסטוריה של נגעים מסוג BCC על הפנים ובמשך כ-10 שנים הוסרו בניתוחים בתדירות של אחד לשנה בערך. לפני מעל ל 6 שנים התפתח נגע מאחורי אפרכסת האוזן,ושוב קבלתי המלצה מהרופא להסירו בניתוח, אלא שאני החלטתי לקחת סיכון ולא להסירו תוך מעקב אישי צמוד.בזמנו גם שאלתי רופאים באחד הפורומים לנגעי עור אם יש קשר בין הסרת נגעים בניתוח, לבין הופעתם של נגעים חדשים, והתשובה היתה נחרצת שלא קיים קשר כזה ועלי להשמע לעצת הרופא ולהסיר את הנגע מייד.היום 6 שנים אחרי אני חי בשלום עם הנגע ובמשך כל התקופה לא התפתח אף לא נגע אחד נוסף ועל כן נראה לי שאכן קיים קשר בין הסרת נגעים בניתוח לבין הופעתם של נגעים חדשים.לדעתי העניין שווה בדיקה, מאחר שעם עובדות לא ניתן להתווכח.

מה שאתה כותב מענין, אבל מדובר במקרה פרטי, ולא ידוע לי על מטופלים אחרים עם סיפור דומה לשלך. מומלץ לטפל בBCC ולא חיבים ניתוח - אפשר ע"י טיפול פוטודינמי עליו תוכל לקרוא באתר של אסף הרופא.

27/11/2014 | 15:18 | מאת: אנונימי

השאלה היא אם הטיפול הפוטודינמי מונע התפתחות נגעים חדשים. כי אם לאו מה התועלת? לכסח את העלים בלי לעקור את השורש כפי שאכן קורה בהסרת נגעים בנתוח?

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור