אקנה סיסטיק

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

17/09/2013 | 00:50 | מאת: עמית

ד"ר שלום, שמי עמית ואני בן 21. מאז גיוסי לצה"ל, הופיעו לי חטטים רבים על הפנים. אובחנתי כסובל מאקנה סיסטיק באזור ה-T בפנים ובגב, ומאקנה וולגריס ופולוקוליטיס בכל שאר חלקי הפנים. לאור המצב, טופלתי כשנה ברואקוטן במינון נמוך-בינוני (בתקופות משתנות של בין 20-40 מ"ג). חצי שנה לאחר הטיפול לא חזרו פצעים והעור היה נקי לגמרי. לאחר מכן חזר האקנה סיסטיק והפולוקוליטיס (בעצימות קצת יותר נמוכה) ובפעם זו, מאז, כל נגע משאיר אחריו צלקת שטוחה ואדומה שלא עוברת (לדברי הרופאים, זאת בשל הטיפול הקודם ברואקוטן). לאור הישנות המצב, חזרתי להיות מטופל במשחות רטינואידיות בשילוב של משחות אנטיביוטיות (אקנהמיצין, בנזאמיצין). יש לציין שהרופאה ביקשה ספציפית שלא אמרח כל יום אלא מקסימום 5 ימים בשבוע. אני עוקב אחר הנחיותייה כבר 8 חודשים (לעיתים מורח יותר ולעיתים פחות; אם מורחים כל יום, העור פשוט נהיה רגיש בצורה היסטרית), והאקנה עדיין לא ממש מגיב. ההשפעה של משחות אלו על האקנה מוגבלת ביותר - בעוד שהעור שלי רק נהיה דק, עדין ומקולף יותר (אני אדום כל הזמן, נחשפו לי נימים בפנים, העור נראה כבר לא בריא). מה עליי לעשות? אני לא כל-כך מת על הרעיון של לחזור לרואקוטן (בלשון המעטה) - האם יש טיפול אחר שיכול לעזור? הייתי כבר אצל שני רופאי עור אחרים והם אומרים שאין פתרון. אני מתקשה להאמין שזה המצב... בברכה, עמית

אתה מתאר מצב לא רגיל וקיצוני של אקנה. הטיפול הפוטודינמי שאני עוסקת בו רבות, יכול לעזור לאקנה רגיל אבל לא לאקנה ציסטית. אז או שתשקול טיפול ברואקוטן או שתסתפק בהטבה חלקית עם השיטה הפוטודינמית. אתה יכול לבוא להתיעצות 08-9779981

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור