ליכן פלנוס בקרקפת

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

29/08/2013 | 02:02 | מאת: נירה

שלום רב, אימי בת 70 סובלת מליכן פלנוס בקרקפת מלבד זאת ב"ה בריאה בד"כ. היא ניסתה טיפולים קונבנצינליים רבים שלא הטיבו עימה כלל (פוטוטרפיה לא=חוששת) הקרקפת שלה מלאה בפצעים שמגרדים נורא!!!! וכשהיא מגרדת יוצאות הרבה קליפות לבנות. לאחורנה מזה כ-4 שבועות היא מורחת פולידין על כל הראש הפצעים עדיין קיימים אבל הגרד פחת באופן דיי משמעותי שאלותיי: 1.האם זה בסדר להשתמש בפולידין לליכן פלנוס? 2.האם זה לא מזיק להשתמש באופן קבוע בפולידין לעור בכלל? 3.האם יש סוג טיפול אחר לליכן פלנוס או משהו משחתי שיפחית את הגרד וגם יטפל בפצעים? תודה

אין לי התנגדות לפולידין במסגרת טיפול זמני לתקופה קצרה. טיפול פוטודינמי לליכן פלנוס יכול לעזור לפי הספרות. אני עושה טיפולים פוטודינמיים למחלות עור אחרות ולא יצא לי לעבוד עם ליכן. מכיון שאמך סובלת הייתי ממליצה לעשות על אזור קטן ולפי התוצאות להחליט על שאר הקרקפת. זה טיפול בטיחותי שיכול לעזור אחרי טיפול יחיד (זה לא פוטותרפיה ואין בזה אולטראסגול). תוכלו לקרוא באתר של אסף-הרופא.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור