הסרת נקודת חן לא שטוחה

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

12/04/2013 | 18:38 | מאת: בדוי

יש לי נקודת חן יחסית בולטת ולא שטוחה (ליש לנקודה בסיס עבה וגדול) באיזור הפנים קרוב לשפתיים שאני רוצה להסיר אותה. רציתי לדעת איזה שיטה היא מומלצת לנקודות חן שהן אינו שטוחות וגודל הצלקת יהיה הכי הרבה "סביר" ובלתי נראה? בנוסף לכך זה מרגיש לי שהיא גדלה לי מפעם לפעם שאני מתעמקת בזה. האם זה מסוכן? והאם זה יכול להשפיע על הסרת הנקודת חן?

מכיון שהיא גדלה ומשתנה צריך לבדוק את הנקודה אצל רופא ואם שפירה אפשר להוריד ע"י חיתוך שטחי- "גילוח" ומומלץ לשלוח אותה לבדיקת ביופסיה. לרוב בשיטה זו נשארת צלקת קטנה ועדינה.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור