בדיקת נוגדנים Varicella zoster

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

19/08/2018 | 23:12 | מאת: נועה

שלום האם בדיקת דם נוגדנים ל Varicella zoster יכולה נותנת אבחנה ודאית אם אדם לוקה בהרפס זוסטר? אם IGM יהיה חיובי, זה אומר בוודאות שמדובר בהרפס זוסטר, וכן להיפך במקרה והוא שלילי? מדוע זה לא מבוצע בשגרה או לפחות כשיש ספק באם יש הרפס זוסטר? והאם כשאדם לוקה בהרפס זוסטר, יהיו לכך גם סימנים (אפילו לא ספציפיים) בספירת דם או CRP? תודה

אבחנה של הרפס זוסטר מתבצעת לרוב באופן קליני, התמונה די מובהקת ורופא מנוסה יכול לזהות בקלות. בדיקות הדם יכולות להראות סימני דלקת אבל זה לא ספציפי ולכן לא אבחנתי. אם יש נוגדנים מסוג IGM זה סימן מובהק למחלה פעילה. יחד עם זה הנוגדנים האלו יורדים תוך מספר שבועות והעדרם אינו שולל את המחלה . יש בדיקות מדויקות יותר של החומר הגנטי של הוירוס PCR במשטח מהפצע או בדם, וגם תרבית וירוס מהפצע. אלו בדיקות יקרות וברוב המקרים לא ממומנות ע"י קופ"ח. אולי אפשר לבצעם באופן פרטי במעבדה וירולוגית.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור