תופעות קשות הקשורות, ככל הנראה, למנופאוזה ?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

02/07/2018 | 17:10 | מאת: אורית

שלום, אני מתגוררת בחו"ל מזה כשנה וחצי לפני כארבעה חודשים התחלתי לסבול מתופעות קשות שכנראה קשורות לקדם-מנופאוזה... ערב אחד פתאום התחיל לי כאב חד ביד שמאל ועלה לי הדופק + לחץ הדם והיו לי סחרחורות ותחושת חולשה וכעבור כמה דקות כל זה נגמר ואחרי עוד כמה דקות התחיל עוד גל וחוזר חלילה, כך היה כל אותו הערב. הלכתי לבית החולים. עשו לי בדיקות א.ק.ג + בדיקות דם שהראו שהכול בסדר. מאותו יום ההרגשה הזאת וההתקפים האלו ממשיכים לחזור על עצמם בתדירויות ובעוצמות שונות (פחות חזקות מאלו שהיו בהתחלה). נבדקתי הן על ידי קרדיולוג והן על ידי אנדו-קרינולוגית, שלטענתה מה שיש לי קשור לקדם-מנופוזה. עשיתי כמה וכמה בדיקות דם כלליות לאורך התקופה + בדיקת הורמונים + בדיקת של בלוטת התריס + אקו-לב ועוד כמה בדיקות א.ק.ג והכול היה תקין, אבל האנדו קרינולוגית מתעקשת שזה קשור לקדם-מנופוזה וטוענת שלחץ נפשי שבו אני מצויה גורם לזה שהתופעות תהיינה הרבה יותר קשות ועצמתיות. היא נתנה לי לקחת "סרוקסט" ו "קסאנאקס" ובאמת כעבור כמה זמן (מתחילת לקיחת התרופות) היה שיפור כלשהו, אבל עדיין יש אפיזודות רבות בחודש שבהן אני ממש לא מרגישה טוב (חולשה + דופק ולחץ דם עולה ויורד) אני רוצה להגיע לארץ ולבצע בדיקות נוספות, אבל אני פשוט לא יודעת מהיכן להתחיל... אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי לאן לפנות מכיוון שאני מגיעה לביקור בקרוב והייתי רוצה להזמין תורים ולא לבזבז זמן יקר על בדיקות ובירורים שכבר עשיתי כאן. תודה רבה, אורית

מציע שתפני לרופא נשים המיומן בתופעות הגיל המעבר כמו פרופ אברהם גולן.

מנהל פורום גיל המעבר