האם לבצע שחזור שדיים או אונקופלסטיקה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

11/09/2015 | 17:50 | מאת: שרון חן

אני בת 51 לא נשאית חליתי בסרטן השד מפושט בשד שמאל עברתי כריתה חלקית התברר שהשוליים לא נקיים עברתי מ.ר.אי התברר אז שיש מלבד השארית ממצאים חשודים גם בשד השני .עברתי ביופסיהובפתלוגיה נמצא שיש גוש פיברואדנומה אני צריכה לעבור השבוע ביופסיה תחת אמ. אר.אי השבוע כדי בדוק ממצאים נוספים בשד זה ואחכ צריך להחליט איזה סוג ניתוח לעבור . המלצת האונקולוגית לאור הסיפור המשפחתי בת דודה בת53 עם סרטן השד דרגה4 לעשות שחזור מלא הכרורקג מציע לעשות הרחבה בשד שמאל הוצאת פיברואדנומה מימין. ולהמשיך במעקב לאחר הקרנות. הפלסטיקאי מציע להוציא את הגושים תוך כדי ניתוח אונקופלסטי שיטת הסלמי שאני לא כל כך אוהבת..השד שלי פעיל מלא ציסטות בשד המנותח היו 4 סוגי סרטן.כנראה שזה סיפור הורמונלי עשיתי בדיקת אונקוטייפ יצא 6 מה עליי לעשות תודה.

שלום 2 האשרויות נכונות הן כריתה ושיחזור והן ניתוח אונקופלסטי אין קשר בין הסיפור המשפחתי ( שאצלך הוא לא משמעותי) , לבין סוג הניתוח אם גודל השד מאפשר אני סבור שעדיף לבצע ניתוח אונקופלסטי בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד