שאלה שחשובה לי!

דיון מתוך פורום  בריאות השד

23/05/2013 | 23:51 | מאת: איה

שלום, אבא שלי בן 79. לפני מספר שנים חלה בסרטן הערמונית. עבר הקרנות ולאחר מכן עבר טיפול הורמונאלי בזריקות(זולדקס) לאחר הטיפולים הללו ה-psa ירד ל-0.01. אחרי כ6 שנים ה-psa עלה בהדרגה והגיע לרמה של 0.36 . עכשיו, לא מזמןאבא שלי חש בפיטמה של השד מצד שמאל צריבה וכאב. וכאשר אבי לוחץ על הפיטמה הכאב הוא חזק יותר וצורב יותר. אני רוצה לציין שלפני כחודשיים בערך, לאבא שלי היה דם בשתן עם קרישי דם גדולים! נשלל סרטן שלפוחית השתן בעקבות בדיקת ציסטוסקופיה.(עדיין לא ידוע מה המקור לדם בשתן). מבקשת מאוד לדעת איך להתייחס למצב הזה? מה עלינו לעשות? ומהי הדיאגנוזה-האבחנה שאפשר להעלות על הדעת? אני מבקשת התייחסות והדרכה בנידון. תודה!

איה שלום לגבי הצריבה והכאב בפטמה אני מציעה לגשת לבדיקה כירורגית. לגבי הבעיות האורולוגיות הן לא בתחום המומחיות שלי ואני מניחה שמלווה אתכם אורולוג. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד