PPI ודמנציה בטווח בינוני

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

07/05/2020 | 17:07 | מאת: רמי

לאבי בשנות ה-70 לחייו היו הקאות דמיות כנראה עקב כיב פפטי ודלקת בוושט שנעלמו לאחר טיפול בנקסיום 80 שהונמך ל-40 מזה כמה חודשים. לא סבל מצרבות משמעותיות קודם לכן (אבל אנחנו יודעים שזו תופעה מוכרת אצל קשישים עם GERD). ברור שהכי קל זה להשאיר אותו על הנקסיום, ואולי זה נכון למניעת דימומים נוספים בעתיד (ואולי גם בארט וקרצינומה). השאלה היא האם לאור הדיווחים הלא חד-משמעיים על קשר בין PPI לדמנציה, כמו גם תופעות לוואי אחרות שנקשרו לשימוש ארוך טווח ב-PPI כמו פגיעה בכליות (וסרטן הקיבה?), כדאי לעשות מאמץ נוסף להפחית את המינון או אפילו להפסיק לגמרי, אולי לעבור ל-H2RA? בשקלול כולל של הדברים, נדמה לי שבמיוחד אצל אדם בגילו צמצום הסיכון לדמנציה צריך לקבל עדיפות עליונה, אם זה אכן רלוונטי.

שלום לא ניתן להמליץ על טיפול בלי בדיקה בנוכחות וקבלת אנמנזה רפואי מפורטת בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים