הידרוצפלוס - מצב שמשתנה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

10/12/2019 | 00:25 | מאת: ח

שלום, לפני כחצי שנה אובחן אצלי הידרוצפלוס, לאחר תקופה של כמה חודשים בהם חלה ירידה משמעותית בזיכרון לטווח הקצר עקב טראומה נפשית, ולאחר שמרפא בעיסוק הבחין בבעיות זיכרון. נוירולוג בקופ"ח הפנה לבדיקות שונות, שבסופן התברר שיש לי הידרוצפלוס. אח"כ הוא הפנה אותי לביה"ח, ושם המליצו לי לבצע ניקור מותני, שאותו לא ביצעתי לבסוף. מאז חל שיפור משמעותי בזיכרון, ואני מצליחה לתפקד ביומיום.לכן חזרתי לנוירולוג בקופ"ח שאצלו התחלתי את התהליך, והוא הפנה אותי שוב לבי"ח לניקור מותני! לא ברור לי מה ההיגיון, למה לבצע בדיקה פולשנית ולא בדיקה קוגניטיבית בסיסית קודם, כפי שביצעו לי בתחילת התהליך? תודה מראש

שלום במידה וקיים לחץ תוך גולגולתי גבוה על רקע הידרוצפלוס, הלחץ יכול לגרום לתהליך ניווני במוח והחמרה בתפקודים שונים של המוח כולל תפקודים קוגניטיביים, לכן כנראה נוירולוג החליט לבדוק ע"י דיכור עד כמה לחץ הוא גבוה ובהתאם לקבל החלטה על טיפול בלחץ -תרופתי או יתכן הכנסת שנט(דלף) בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים