תרופות ל ADHD - התייעצות

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

24/07/2018 | 21:49 | מאת: יוסי

שלום בן 35 , 1.60 , 68 ק"ג. לפני כ 3 חודשים התחלתי ליטול ריטלין. תחילה SR 20mg כדור 1 בבוקר 3 פעמים בשבוע. תחילת השפעה 15 דק' מנטילת התרופה עד 6 שעות. לאחר מכן המשכתי ליטול את ה SR והרגשתי שלוקח שעה מרגע הנטילה ועד תחילת ההשפעה ולא הייתה שום השפעה על הריכוז מלבד שיפור בעירנות (במילים פשוטות כאילו מרגישים שמשהו עובד אבל לא למטרה שעבורה נועד כגון שיפור ריכוז. לאחר מכן עברתי לריטלין רגיל IR 10 mg כדור 1 ביום ולאחר כמה פעמים העליתי מינון ל 15 מ"ג. בסה"כ הריטלין השפיע בצורה חיובית אך השפעה קצרה לכל היותר 3 שעות מרגע נטילת הכדור. עברתי לריטלין LA 30mg כדור 1 בבוקר . בהתחלה הייתה השפעה של 6 שעות מרגע נטילת הכדור והיום בנטילה השלישית בסה"כ ההשפעה ירדה למקסימום 4 שעות. אולי עוד פרט מעניין..כשהריטלין עבד (בשיחרור המיידי או המושהה) הוא פעל כמשתן והלכתי לעיתים תכופות לשירותים. לאט לאט כשהשפעתו ירדה גם היציאות לשירותים פחתו. למעט יובש בפה לא משפיע על התאבון (לא מדכא תאבון). הדילמה שלי היא מה לעשות עכשיו... מצד אחד אני לא מצליח להגיע להשפעה שתחזיק מעמד מס' קבוע של שעות ביום ומצד שני אני מחפש פתרון לרוב שעות היום. שמעתי על קונצרטה אבל אני חושש שגם במקרה הזה ההסתגלות לתרופה תהיה מהירה מאד עם השפעה קצרת טווח (ולא כמו שמפרסמים 10- 12 שעות). אשמח לקבל עצות לגבי ההמשך. תודה יוסי

שלום לא ברור האם עברת אבחון להפרעת קשב ומה הייתה מסקנה תגובה לרופות היא אינדיבידואלית ניתן לנסות טיפול בקונצרטה או FOCALIN XR או לנסות תרופות שעובדות דרך מערכת אמפטמינים כגון ATTENT או VYVANSE ממליץ מעקב אצל נוירוג או פסיכיאטר המתמחים בהפרעות קשב והחלטה סופית לגבי הטיפול ע"י רופא מטפל. בברכה ד"ר חייגרכט בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים