התייעצות במספר כיוונים - ההודעה המלאה.

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

18/06/2017 | 21:13 | מאת: אבי

שלום בן 34 מזה 4 שנים אני מרגיש עייפות(שיכולה להופיע גם בבוקר לאחר שינה מספקת),חוסר ריכוז,בעיות זיכרון,חוסר אנרגיה.לפני 4 שנים התגלה מחסור B12 ומאז ועד היום אני לוקח את תוסף התזונה כך שערכיו הם בנורמה.במסגרת בירור ל B12 נמוך בוצעה בדיקת גסטרין והתגלה גבוה.עברתי 2 גסטרוסקופיות שהציגו מצב של גסטריטיס אטרופית אוטואימונית (HP שלילי - אין נוכחות חיידק הליקובקטור פילורי).עד היום לא הוצע טיפול כלשהו לגסטריטיס חוץ מלהמשיך ליטול B12 עם הפסקות ובדיקות דם שגרתיות.חוץ מזה שאר בדיקות הדם תקינות (אלקטרוליטים,ספירת דם,TSH - הכל תקין לפי שעה).עברתי לפני כמה שנים MRI מוח היות ולכל התסמינים התווספו בזמנו גם זרמים בכל הגוף,לחץ ברגליים וחוסר יציבות בהליכה.ה MRI יצא תקין ולפי שעה אין עדות לממצא נוירולוגי יוצא דופן.לפני שנתיים עברתי גם אקוקרדיוגרפיה חיצונית (אקו לב) ולפני שלוש שנים בוצע הולטר היות ורופא המשפחה מצא סינוס ברדיקרדיה.אציין שאני מרגיש כמו דופק בצוואר מצד שמאל ופלפיטציות.בנוסף לפני כמה שבועות היו אפיזודות של תחושה שעומד להתעלף.2 הבדיקות,הולטר ואקו לב, יצאו תקינות.הייתי אצל קרדיולוג לאחר 2 הבדיקות הנ"ל ובדיקתו יצאה תקינה.הל"ד שלי בגדר הנורמה,אמנם הדופק ביומיום די איטי (45- 50) ועל אף שאני הולך לחדר כושר ועושה ספורט איני בטוח שזה נורמלי עבורי. בנוסף אציין שמצבי הנפשי תקין לחלוטין - הבעיה אינה נפשית (נבדק הכל בסדר). לאור ההיסטוריה הרפואית הנ"ל אנסה כעת למקד יותר את שאלתי : לקחתי ריטלין כבר כמה פעמים (פעם אחרונה הייתה בשבת) ושמתי לב שזה משפר משמעותית את התסמינים שלי.אני מרגיש מרוכז ומפוקס ואין עייפות.בהנחה שבעיית הריכוז היא משנית למצב ממנו סובל ואני עובר את האיבחון של קשב וריכוז עם כל המבחנים וקובעים שיש בעיית ריכוז ולפיכך רושמים ריטלין. אולי הריטלין ינתן כנגד בעיית הריכוז שהיא לא הבעיה העיקרית אלא משנית למצב ממנו סובל ובעצם מפספסים כאן את האבחנה האמיתית שאחראית בין היתר לירידה משמעותית בריכוז. לא היו לי בעיות ריכוז בגיל תיכון ואוניברסיטה וקשה לי להאמין שהבעיה פתאום צצה משום מקום.חוץ מזה מה הקשר בין העייפות,ברדיקרדיה ותחושת ההתעלפות באה והולכת ל ADD או ADHD ? לדעתי אין קשר. אשמח לקבל את התרשמותך האישית למצב המתואר לעיל. תודה אבי

שלום ממליץ לפנות למראוה המטפלת בתסמונת עייפות כרונית ( ׂCHRONIC FATIGUE SYNDROME C ׂ) באחת מבתי חולים מוכרים בארץ. בברכה ד"ר חייכגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים