חבישת לחץ לאחר ניתוח השתלת עור בגלל כוויה

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

11/03/2014 | 11:56 | מאת: מירי

שלום רב, הבן שלי (בן 3) נכווה ועבר השתלת עור. היינו אצל מרפאה בעיסוק שאמרה שהיא ממליצה לעשות לו חבישות לחץ כדי שהצלקת תהיה שטוחה ולא קולואידית. השאלה שלי היא: האם זה אכן כך? רק אם שמים חבישת לחץ הצלקת מחלימה יפה? ומדוע אם כן עושים ניתוח? חשבתי שהמטרה של ניתוח השתלת עור היא שהכוויה תחלים טוב.

מירי שלום רב, אשמח לשמוע ממך מתי נכווה בנך, מתי עבר השתלת עור? מסכימה עם המרפאה בעיסוק. חבישת לחץ אכן משמעותית ביותר להחלמת העור גם ובמיוחד לאחר ניתוח השתלה. לפעמים מניחה גם חבישת לחץ על האזור התורם!!! רעיון הלחץ הוא כדי לתת מענה רחב של 22 שעות ביממה כדי להביא את סיבי הקולגן של העור להסתדרות טובה יותר ובפועל לצלקת רכה ושטוחה יותר. מקווה שעניתי לשאלתך, נילי

12/03/2014 | 09:39 | מאת: מירי

נילי, תודה רבה על תשובתך. הוא נכווה לפני קצת יותר מחודש. ועבר השתלת עור שבועיים אחרי שנכווה. יש משחות שאת ממליצה לשים בנוסף לחבישת הלחץ? ובאיזה תדירות? (בינתיים מורחים בשמן אובליפיחה)

21/03/2014 | 15:18 | מאת: אבראהים

ממליץ בחום על חולצת לחץ. היא מכניסה את הצלקת בפנים שתהיה שטוחה ובגובה של העור . בלעדיה הצלקת תתעבה ותהיה מכוערת . לא כתבת מתי עבר השתלות עור. אבל עדיף לתאםחולצת לחץ כמה שיותר מהר . רפואה שלמה. אבראהים

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות