EPLEY

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

17/08/2008 | 20:24 | מאת: איילה

שלום אני בחורה בת 31 סטודנטית. עד כה ללא בעיות בריאות מיוחדות. לפני כשבוע החלו סחרחורות איומות כשקמה משכיבה לישיבה וההיפך. נמשכות כ20-30 שניות בעוצמה חזקה מאוד. כשנשכבת יש דיליי של כ 1-2 שניות עד שמתחיל ההתקף סחרחורת. מעבר לכך אין סחרחורת. הייתי למחרת אצל אאג בקופח שעשה מבחן דיקס הולפייק ואבחן כ BPPV עם ניסטגמוס גאוטרופי וסחרחורת חזקה. עברתי מאז 3 טיפולי פיזותרפיה ( EPLEY ). בעקבות הטיפולים יש ירידה של כ 50 אחוז בעוצמת התקף הסחרחורת בעת שינוי התנוחה לשכיבה/ישיבה. התופעה עדיין לא חלפה לגמרי. מנגד! החל מהטיפול הראשון ב EPLEY התחלתי לסבול גם מתחושת שיוט שנמצאת כל הזמן. אני יושבת/עומדת ומרגישה כל הזמן כאילו זזה קצת. ואם זזה 2 ס"מ מרגישה כאילו זזתי עם הראש 10 ס"מ. להבדיל מהתקף הסחרחורת והניסטגמוס שהוא חזק מאוד אבל מופיע רק בזמן מעבר ישיבה/שכיבה הרי שה"שיוט" ותחושה שמתנדנדת נמצא כל הזמן בישיבה/הליכה בבית וכו' כאמור זה החל רק לאחר הטיפול הראשון ולא היה לפני כן. כבר 4 ימים זה נמשך. הפיזיותרפיסט אמר שאולי זה בגלל הטיפול הקריסטלים התחילו לזוז וזה גורר שיוט שייקח כמה שבועות. אודה מאוד על דעתך: 1. האם זה סביר שטיפול ב EPLEY נגד בעיה של BPPV יגרום לתופעה חדשה של שיוט?? ה EPLEY אמור לפתור בעיה אחת ומייצר לי בעיה אחרת? 2. האם זה סביר שבחורה בגילי 31 תסבול פתאום מבעיה כזאת של BPPV ? אני בריאה בדרך כלל ולא קיבלתי מכה ואפילו אין לי מאז שזה החל כאבים באזניים או משהו. אני עייפה אחרי 4 ימים שמותר לישון רק על כסא כדי לא לפגוע בטיפול... תודה

17/08/2008 | 20:49 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום איילה, אכן התמונה עשויה להתאים לBPPV. אומנם בד"כ מטיפול EPLEY אחד בצורה נכונה התופעות אמורות לחלוף, יחד עם זאת, ב-15% מהמקרים יש צורך ביותר מטיפול אחד. תופעת ה"שיוט" גם כן תתכן אך קשה לי לקבוע בדיוק מבלי לבדוק אותך. נכון הדבר שBPPV הינה תופעה המופיעה בד"כ אצל אנשים מעל גיל 50, אך, תתכן גם בגיל מוקדם יותר לאו דוקא כתוצאה מחבלה. התופעה שכיחה יותר אצל אנשים הסובלים ממיגרנות או אשר עברו דלקת ויראלית של האוזן הפנימית (לבירינטיטיס ויראלית). לא ידוע לי אם הדבר מתאים לגבייך. ייתכן גם מצב, אם כי פחות שכיח, שBPPV יופיע ללא סיבה ידועה אצל צעירים (BPPV אידיאופאתי). אין קשר בין כאב אוזניים או ליקוי שמיעה לBPPV. אם המצב יימשך ללא שיפור, יש מקום גם לבירור נוירולוגי כולל בדיקות נוספות. במחלקתנו, השכיבה ב45 מעלות מספקת רק ביום הראשון לאחר הטיפול.

17/08/2008 | 21:20 | מאת: איילה

תודה רבה ד"ר בן דוד על התשובה המפורטת! אני מקווה שזה יעבור לי בימים הקרובים ואז אשמח לבוא להתייעצות עימך איך למנוע מאירוע כזה לחזור ואולי לפענח את הגורם. לגבי השיוט שהחל רק בעקבות הטיפול ב EPLEY (לפני כן היו סחרחורות בשינוי תנוחה אבל לא היה שיוט ). לא הבנתי את דעתך בנושא. האם זה סביר שהטיפול גרם לשיוטים? האם זה לא מעיד על תקלה בטיפול או שאולי הEPLEY מזיק? היות והתופעה לא חלפה יש לי תור נוסף עוד יומיים לטיפול נוסף יש הגיון כל שהוא שהEPLEY גורם אחר כך לשיוט? תודה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)