BPPV

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

04/10/2016 | 18:15 | מאת: דניאל

שלום אני בן 45. בד"כ בריא. עובד כמרצה לביולוגיה . לפני 8 שנים היה אירוע BPPV ראשון שהיה קשה מאוד ( עם 4 טיפולי אפלי עד שהורטיגו בשינוי תנוחה חלף ) ומאז שחלף החלו תופעות שונות - טנטונים, מדי פעם רגישות לרעש, רגישות לתנועה מול העיניים ולעתים שעות שבהן מרגיש תחושה קצת שכאילו מתנדנד. עם הזמן למדתי לחיות עם זה ומסתדר רוב הזמן. לפני יומיים אירוע חוזר של כנראה BPPV כי הרגשתי ורטיגו בשינוי תנוחה. רציתי לשאול 1. אני משתמש כבר כ 20 שנה באקמול כ 2-3 בשבוע עקב כאבי ראש וכאבי צוואר. קראתי שאק מול בשימוש ממושך בגברים עלול לפגוע בעצב השמיעה. רציתי לשאול האם יכול להיות שאקמול גורם ל BPPV או גורם לי לתחושה ה"שיוט" מדי פעם ולפגיעה באיבר שיווי המשקל או שזה לא סביר? 2. ה BPPV שהופיע שלשום הופיע לאחר כאב ראש והכאב ראש עדיין נמשך. האם אפשר לקחת אקמול או שהוא עלול להחמיר את המצב? 3. האם כאב ראש חזק יכול לגרום לקריסטלים לזוז ולגרום ל BPPV ? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל BPPV שכיח יותר בסובלים ממיגרנות , לאחר פגיעה ווסטיבולרית וירלים וכן לאחר חבלות ראש. רב המקרים ללא סיבה ידועה פרט לפקטור של הגיל. אקמול לא ידוע כגורם לתופעה. כאשר יש גם כאבי ראש, מומלץ בדיקת נוירולוג. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)