סחרחורת וטנטון

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

09/07/2016 | 23:49 | מאת: אנונימי

ד"ר שלום רב, אמש הגעתי לארה"ב לאחר מסע של יותר מיממה במהלכו ישנתי בין 3 ל4 שעות שכלל 3 טיסות. לאחר המסע התחלתי לחוש סחרחורות לא קלות ולעתים מופיע סימפטום טנטון. הסחרחורות רצופות ולא מרפות למרות שישנתי 7 שעות לאחר המסע ואני מקפיד על שתייה מרובה. במהלך הטיסות חוויתי כיסי אוויר רבים והשיא היה הטיסה האחרונה לאורלנדו בשעות הערב. הטיסות הנוחתות באורלנדו בערב נאלצות להתמודד עם רוחות חזקות, כיסי אוויר וסופות רעמים רציניות. בנוסף, עוד בטרם המסע הייתי חולה עם שיעול ונזלת. אציין שאין לי בחילות והקאות, אך יש לי התקפי שיעול חזקים שלא היו לפני הטיסות האם השיעול והנזלת מושפעים מהטיסות? כמה זמן אני עלול להמשיך לסבול? מה אני יכול לעשות כדי להקל על הסחרחורות ולזרז את היעלמות? תודה רבה

11/07/2016 | 15:37 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך ההשפעה של הטיסות בזמן הצטננות וסינוזיטיס היא ע"י שינויי לחץ האויר בזמן המראות ונחיתות עם הפרעה באיורור פתחי הסינוסים וחצוצרות אוסטכיוס. במקרים אלה טוב להשתמש בתרסיס של טיפות אף המכיל אפדרין , מספר דקות לפני המראה ונחיתה. לא נהוג להמליץ על תרופות דרך הפורום . תרופה המכילה חומר הנקרא CINARIZIN בארץ נקראת סטונרון עשויה להקל סחרחורות . גם פרמין עשוי להקל על סחרחורות עם בחילות . כמובן קבלת התרופה לאחר אישור רופא בודק. רוב הסחרחורות חולפות תוך ימים מאחר והגוף מצליח להסתגל לבעיה גם לפני ריפוי מוחלט של המחלה. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)