האם אי לקיחת תרופה למנייר מסכנת לאובדן שמיעה?

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

20/04/2016 | 09:45 | מאת: ליאת

שלום רב, לאחר שבוע שבו היו לי 4 התקפי ורטיגו של כמה שעות, וכן רעשים באוזניים ובעיות בשיווי משקל, אובחנתי כנראה במנייר (במקביל נשלחתי לבדיקות נוספות כגון MRI) וקיבלתי טיפול של בטיסטן - פעמיים ביום למשל חודש שלם בגלל חומרת ההתקפים. אני בטיפול הומיאופתי, ולא רוצה לקחת את התרופה. האם אי לקיחת התרופה מהווה סיכון לאובדן שמיעה? או רק סיכון לסבול מהתקפים נוספים? תודה מראש, ליאת

25/04/2016 | 09:12 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום ליאת כל התקף מנייר עלול לגרום להחמרה קבועה בשמיעה עקב הרס תאי שער בעקבות עלית הלחץ של הנוזלים באוזן הפנימית. הדבר מאד הדרגתי ותלוי בעוצמת ההתקפים . מניעת ההתקפים עשויה למנוע הדרדרות שמיעתית. הבטיסטין הוא למעשה חומר דומה לחומר הטבעי בגוף - היסטמין ותפקידו בעיקר הרחבת כלי דם קטנים . לא תמיד עוזר מספיק אך בד"כ לא גורם נזק אם נלקח אחרי האוכל. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)