טינטון ואוזניות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

28/03/2016 | 16:39 | מאת: Roni

אחרי 4 חודשי שימוש באוזניות (לא יותר מ4 שעות ביום) שמתי לב כשהייתי בחדר שקט לצפצוף באוזניים כשבימין חזק יותר.. האוזניות מסוגלות להגיע לעד 100 דציבלים אך מעולם לא השתמשתי בהם בווליום כזה מתוך מודעות וגם כי זה לא נעים באוזן,כך שתמיד הם היו על פחות..אולי 85-90,לעולם לא על המקסימום.. בבדיקת שמיעה פשוטה השמיעה בגדר הנורמלי ואף מעל הממוצע,יש לציין שמעולם לא סבלתי מהתופעה עד אותה נק זמן..האם מספיק 4 שעות ביום ל4 חודשים עד90 דציבלים בשביל לחטוף כזה נזק? והאם הוא יכול לחלוף? יש לציין שצרכתי תרופות במשך שנתיים שבתופעות הלוואי שלהן מצויין שעלולות לגרום לכך ושאני סובל מחרדה, אך עד שלא השתמשתי מס' חודשים באוזניות לא סבלתי מטנטון מעולם..

28/03/2016 | 22:35 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רוני הטנטון שנגרם בין אם מאוזניות ובין מתרופות עדיין יש סיכוי שיחלוף. כדאי להמנע בתקופה הקרובה מחשיפה לרעש חזק. במיוחד חשוב תרגול טכניקות קוגניטיביות עם שליטה במתח ובתשומת הלב. חלק גדול מהאוכלוסיה חווה טנטון בחדר שקט , הרוב אינם סובלים באופן משמעותי מכך. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)