לחצים באוזן, תקתוקים ופמפום

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

14/10/2015 | 19:30 | מאת: מתעניין

שלום ד"ר בן דוד, ניסיתי לשלוח שאלה והשליחה לא עברה אז אני כותב שוב. בתקופה האחרונה אני מרגיש לחץ באוזן ושמיעתי פחתה (נבדקתי), רופא אאג האחרון שבדק אותי אמר שהוא רואה שיש איזה עניין הם החצוצרות וכנראה שיש נוזלים באוזן, רשם לי אנטיביוטיקה שלא עזרה. יש גם מן תחושת צריבה מהתעלה בכניסה לאוזן עד הגרון שלפעמים מתחזקת. אני שומע צלילים מהאוזן כמו צרצרים ויש בה המון לחץ ושמיעה עמומה. כשאני מפמפם אני מרגיש שהאוויר המפומפם נתקע באמצע האוזן, לא פורץ. נדמה שאילו היה פורץ הכל היה נפתר. עד אז הכל עמום ואני מסוחרר. 2 השאלות שלי: 1.האם תיאורי אכן מתאים לנוזלים באוזן? (לא הייתה לי שפעת או צינון לפני (אבל כן נדרשתי לנוח בעקבות מחלה (שלא קשורה לאוזן) שלושה חודשים במיטה בחדר ממוזג, לא יודע אם יש קשר, אולי דרך האף משהו...האף סתום אבל אין נזלת) 2.האם עליי לפמפם חזק עד שהאוויר יצא או שזה עלול לעשות נזק לעור התוף? לעצותיך המלומדות אודה.

17/10/2015 | 20:08 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך הדבר החשוב שיש לעשות בהקדם זה בדיקת לוע האף באמצעות סיב אופטי . כך ניתן לראות אזור פתחי התעלה המחברת האוזן התיכונה ללוע האף. ובהתאם לתוצאה להמשיך ברור/טיפול. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)