הריון וחולשה וויסטובולרית

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

29/09/2015 | 19:32 | מאת: רות

אני בת 30 , בריאה בדכ, לפני 8 שנים סבלתי מחוסר שיווי משקל בלי שום בעיות נלוות באוזן, אחרי הריוני הראשון היו לי הרבה התקפי ורטיגו מנשירת קריסטלים ( לא טופל ), האבחנה הייתה עי רופא משפחה אבל לא הלכתי לשום טיפול כי ההתקף היה עובר לבדו, אחרי הריוני השני היה לי התקף מאוד חזק של ורטיגו והפעם הייתי בביח וראו שזה נשירת קריסטלים וטופל אחכ עי פיוזיותרפיסט מומחה,אחרי הטיפול הראשון הרגשתי נפלא , אבל לצערי נשאר אצלי תחושה של התחלת סחרחורת כמעט בכל תנועה שאני עושה, עשיתי ENG והתוצאה הייתה 69 % חולשה באוזן שמאל ללא העדפה כיוונית. רופא אאג שלי ביצע לי כמה בדיקות שמיעה ובירא ואין לי משהו חורג . לאחרונה אני מרגישה שהטינטון אצלי לפעמים מתגבר באופן פתאומי תוך כדי היום לכמה שניןת, וכמה חודשים אני עם הרגשות מוזרות באוזניים כמו גרד וכאב ולחץ . זה עובר וחוזר ספציפי אחרי המחזור זה מופיע שוב. השאלות שלי: האם זה קשור להריון כי יש לי הרגשה שאחרי כל הריון זה מדרדר יותר??!! התברר שבילדות סבלתי מהתקפי סחרחורת ונעשה לי בדיקות מקיפות ולא נמצא שום דבר, כשאני משחזרת את הדברים ואת ההרגשות שלי מבחינת יציבות אני שמה לב שהמצב שלי נהיה קשה עם הזמן וולא כפי שטוענים שזה יכול להיות התקפה ויראלית וזה יעבור??? אני רואה את המצב הפוך אצלי?? עשיתי mri ראש ויצא תקין הולטר לב : יש סינוס טכיקרדיה בדיקות דם ברזל וויטמינים בלוטת תריס הכל תקין * הערה אחרונה : יש לי ירידה בחוש הריח בכמה שנים אחרונות ולא טיפלתי. תודה

30/09/2015 | 10:30 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רות לא כתבת לגבי תוצאות בדיקת שמיעה. לא ברור לגבי הטנטון אם הוא חד או דו צדדי. החולשה במבחן הקלורי בENG אינו מתאים לנשירת הקריסטלים אלא יותר למחלה וירלית של העצב הווסטיבולרי. האם יש סיפור של מיגרנות ? כל הפרטים חשובים כדי שאוכל להשיב בצורה יעילה יותר בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)