טינטון

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

27/09/2015 | 00:20 | מאת: חן

שלום דר בן דוד! מזה 7 שנים נחספתי לרעש פיתאומי מאד חזק ואיבדתי את השמיעה באוזן ימנית תדרים נמוכים .טופלתי בבית חולים טיפול סטרואידים חל שיפור בשמיעה חזרה .לאחר חודשים שוב קיבלתי התקף של ירידה פיתאומית ושוב איפוז ואותו טיפול אך הפעם השמיעה השתפרה מעט . לא ציינתי שהיום אני בת 62 עברתי בגיל 50 כריתה מלאה של בלוטת התריס עקב קרציומה . מאז גיל צעיר אני סובלת גם מבעית שווי משקל שהחיפה מאד עם הבעיה בשמיעה . בשנה האחרונה חשתי בירידה בשמיעה רק באותה אוזן עכשיו הירידה היא גם בתדרים הגבוהים . הרופא שמטפל בי וגם במכון שמיעה נאמר לי שהשמיעה גרועה . לאחרונה התחלתי לקבל התקפי טינטון אני מטופלת כרגע בבטיסטין לפי הצורך . לשינה אני משתמשת כבר הרבה שנים בלורייון לפעמים אפילו 2 כדורים ביחד ( ככה אני ישנה ) מדי שנה נשלחתי לבדיקת mri בגלל ממצא לא ברור אבל ללא שינוי מספר שנים . אבחנת הרופא שזה מניר . ההיתכן מניר כמעט ללא סחרחות וירידה בתדרים גבוהים ? ועכשיו ירידה וטינטון (המיית גלים) ברצוני לשאול אוכל לבוא למרפאתך לשם עזרה בטינטון ? איזה בדיקות עדכניות לבקש מהרופא המטפל ? תודה מראש ובברכת שנה טובה וחג שמח חן

28/09/2015 | 19:50 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום חן אכן קשה לקבוע אבחנה רק לפי התיאור שכתבת. האם יש לך מכשיר שמיעה? לעיתים מכשירי שמיעה עוזרים מאד למיסוך טנטון מעבר לשיפור השמיעה. אני מוכר למושלם ברב הקופות. תוכלי להשיג הנייד שלי ולהתקשר. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)