בדיקת ENG

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

01/09/2015 | 10:07 | מאת: מיכל

שלום אני בת 39 לפני שמונה חודשים חטפתי ורטיגו בזמן שקמתי מהמיטה. עברתי טיפול פיזיותרפי להחזרת קריסטלים. הרגשתי יותר טוב מבחינת הסחרחורות החזקות אבל עדיין הרגשתי מדי פעם סחרחורות קטנות ובעיקר חוסר יכולת לעשות פוקוס בעיניים. לקח הרבה זמן עד שזה נעלם (חמישה חודשים). עכשיו ביצעתי בדיקת ENG וברגע שהחדירו לי מים חמים וקרים לאוזניים התסמינים של סחרחורות וחוסר פוקוס עם כאבי ראש חזרו לי במשך שבוע וחצי שבועיים מיום הבדיקה. היום כבר הכל חזר לנורמה. היום קיבלתי את התשובות והם קצת מלחיצות אותי..אני מבינה שיש לי משהו רק לא מבינה מה יש לי.להלן התוצאה: 1. ביצוע תקין של הבדיקות האוקולומוטוריות. 2. בבדיקת GAZE ניד משנה בבדיקת GAZE ניד משנה כיוון, ימינה במבט ימינה עד 6 מ/ש ופועם שמאלה במבט שמאלה עד 7 מ/ש, יתכן ממקור מרכזי. 3. בבדיקה תנוחתית- בשכיבה ניד קל סדיר פועם שמאלה, בעיניים עצומות עד 3מ/ש. 4. לא נרשם ניד בתמרון ע"ש הולפייק. 5. בבדיקה הקולרית- חולשת מבוך שמאל של 29%- מתאים ללקוי וסטיבולרי ממקור פריפרי בצד שמאל. מה יש ליייי? ממה ניתן לחטוף את הפגיעה הזו? מה זה אומר מקור מרכזי? האים יש טיפול לזה וזה בעל יכולת החלמה מלאה? או שזה משהו שאני צריכה ללמוד לחיות איתו עכשיו? יש לי תור לא.א.ג רק בעוד חודש. בנתיים התחלתי כבר להכנס לסרטים.. אשמח להבין לפחות קצת עד שאגיע לתור שלי תודה

02/09/2015 | 20:40 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום מיכל מקור מרכזי הכוונה שיתכן והסחרחורת ממקור מערכת עצבים מרכזית אבל זה עדיין לא סיבה לדאגה כי ברב המקרים המקור כמו באוזן וירלי . נדירים המקורות המדאיגים. בכל מקרים , מה שחשוב זו בדיקה קלינית טובה , מה שראו מבחינת הGAZE ניתן לראות בבדיקה ווסטיבולרית קלינית חשוב להבדק ע"י מומחה סחרחורת . ובמקרה זה ע"י נוירולוג. באשר למבחן קלורי 29% כחולשה משמאל גם כאן יש להבין שעד 25% זה נורמלי. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)