כולסטאטומה-ניתוח מסטואידאקטימיה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

07/08/2015 | 16:59 | מאת: אלי

שלום רב, אני בן 30. בריא בד"כ. לפני כשלושה שבועות היו לי כאבי תופת באוזן שמאל. האבחנה הייתה דלקת אוזניים חיצונית. לקחתי טיפול. לאחר שבועיים אני גם בבוקר והכרית בדם. והפרשות של דם. מהאוזן. הלחתי ישר לבית חולים שטפו לי עם מי חמצן ולא ראו כלום. חזרתי לביקורת והאבחנה היא: אוזן שמאלית תהליך כרוני. תופית מעובה ואדומה. קרע קטן. מתחת לקרע נראת כולסטאטומה. עשיתי סיטי ואילו התוצאות: אוזן שמאל- מלאות רקמתיתבגודל 7 מ"מ אשר תופס SCUTU, עצמות השמע, תופית. חשש להרס של ה. SCUTUM תמונה רנטגנית של CHOLESTEATOMA. מלאות במספר תאים המסטואיד. מבנה האוזן הפנימית, כולל תעלות השמע הפנימיות הודגמו תקינים. לא הודגמה פתולוגיה בזוויות צרבלו-פונטיניות. התעבות של רירית בסינוסים המקסילרים בשני הצדדים. אסימטריה ומלאות רקמתית בנאזופרינקס משמאל. סיכום: שינויים באוזן השמאלי כמתואר.

08/08/2015 | 20:21 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אלי לא הייתה שאלה בדברים שכתבת. אכן התאור שלך מתאים למצב בו יש צורך לניתוח מסטואידקטומיה כדי למנוע המשך התהליך ההרסני באוזן. האסימטריה והמלאות הרקמתית בלוע האף דורשת אף היא ברור באמצעות סיב אופטי. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)