סחרחורת פתאומית

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

21/05/2009 | 16:29 | מאת: איתן

דוקטור שלום לפני מספר ימים ישבתי מול הטלוויזיה ושיניתי תנוחות פתאום התחילה לי סחרחורת ומכיוון שנלחצתי היא התגברה. התיישבתי , נשמתי עמוק ותוך שתי דקות היא נעלמה. תופעה זאת קרתה לי שלוש פעמים בחצי שנה האחרונה. באחת מהן היא קרתה בארוחת צוהריים אחרי שאכלתי ארוחת בוקר מאד מוקדמת לא כרגיל. אני בן 40. רופאת הצשפחה הסבירה לי שאחרי גיל 40 יש שינויים בשרירי הצוואר שיכולים להפריע לזרימת דם למוח בתנוחות מסויימות ואין מה לדאוג. לחץ הדם שלי תקין. בכל מקרה היא שלחה אותי לרופא א.א.ג וגם לנוירולוג. האם יש פה מקום לדאגה או שמה שהרופאה הסבירה מתקבל על הדעת? אוסיף שלפני חצי שנה עברתי תאונת דרכים קלה עם צליפת שוט. תודה איתן

21/05/2009 | 16:33 | מאת: איתן

לפני שלושה חודשים עברתי CT מותני שהתוצאות היו תקינות הנני נוטל Rafasal עשר שנים עקב ניתוח כריתת מעי דס בגלל קוליטיס ויצירת פאוץ. יש לי בעיה בספיגת B12 עקב הניתוח.

23/05/2009 | 23:59 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום חוסר B12 עלול לגרום לסחרחורות.כדאי לבדוק ואם מתחת לנורמה לקבל בצורת זריקות או כדורי מציצה. בברכה ד"ר בן דוד

23/05/2009 | 23:54 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לברור סחרחורת תנוחתית יש צורך בבדיקת הרופאים שהזכרת. יתכן שיש קשר לחבלת הצוואר הבלתי ישירה אשר בין השאר יכולה לגרום לסחרחורת ממקור נזק גם לאוזן הפנימית כולל גשירת הקריסטלים וגרימת BPPV . ברב המקרים מקור הסחרחורת אינו מסכן חיים אך יש צורך כנ"ל להבדק ע"י רופא מתאים. בברכה ד"ר בן דוד

24/05/2009 | 10:29 | מאת: איתן

דוקטור תודה רבה מה זה BPPV והאם ניתן לטפל בזה? תודה איתן

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)