חולשת מבוך

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

17/03/2015 | 10:15 | מאת: רחל

אובחנתי לפני שלושה חודשים בחולשת מבוך באוזן ימין 52% אני עושה פיזיוטרפיה באופן עקבי. הסחרחורות וכאב הראש חולפים וחוזרים . שאלתי מדוע הם חוזרים והאם הם עשויים להיעלם? האם ניתן לעשות עוד פעולות לשיפור המצב?

20/03/2015 | 09:39 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רחל מטרת הפיזיותרפיה לשפר התפקוד הווסטיבולרי במיוחד ע"י שימוש בצד הפעיל יותר לקחת על עצמו תפקיד של הצד החלש עם חולשת המבוך. זהו מצב של הסתגלות אבל תנאים דינמים שונים כגון עיפות, מתח ,מחלת חום וכ' עלולים להחליש מצב ההסתגלות דבר שעשוי להתבטא בהחמרת הסחרחורות. סה"כ ע"י הפיזיותרפיה יש שיפור כללי בתפקוד הווסטיבולרי אם כי עלולות להיות עליות וירידות כנ"ל. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)