דחוף!!!

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

08/02/2015 | 11:14 | מאת: אירה

שלום בתי בת 15 לפני כחודש התעוררה בלילה עם טינטון באוזן שמאל,אטימות,סחרחורת.נסענו למיון.במהלך האשפוז נעשה MRI -היה תקין.בשיחרור נאמר לנו שיש לה מחלת מנייר.לא ניתן שום טיפול,שום תרופות,כלום.רק אחרי שבוע וחצי כשהיא יכלה לקום מהמיטה וללכת עשינו בדיקת שמיעה ,שלא הייתה תקינה.היא כמעט ולא שמיעה.אישפזו אותה לשבוע ימים והיא קיבלה סטרואידים דרך הפה וגז קרבוגין.השמיעה עלתה למרות שיש פגיעה בתדרים הגבוהים 3000-8000.האבחנה החדשה הייתה איבוד שמיעה פתאומי.עכשיו עדיין יש לה אי יציבות.לא יכולה לעשות תנועות חדות עם הראש ,זה גורם לה לסחרחורת.היא במצב נפשי קשה ,כולנו מאוישים.איך ניתן לעזור לה לחזור לשגרה?למי לפנות ואיזה בדיקות לעשות?בבקשה עזור לנו!!!!

09/02/2015 | 13:12 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אירה קודם כל טוב ש MRI תקין . אם יש סחרחורות יש טיפול פיזיותרפי שיכול לזרז ההחלמה. עדיף להמנע מתרופות נגד סחרחורת כמו סטונרון כדי לא לעקב תהליך ההסתגלות של מערכת שווי המשקל. נראה לי שיש גם מתח רב אשר מחמיר את התסמינים . ישגם לטפל גם במתח ולוא דוקא תרופתית. כמובן כל אלה - ללא קבלת פרטים מדויקים מפי הבת וכן ללא בדיקתה שמאד חשובים להגיע לטיפול יעיל. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)