בדיקת ENG לבן 89

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

17/09/2014 | 09:17 | מאת: דנה

שלום רב , אבא שלי בן אדם בריא לחלוטין למרות גילו , אך כפעמיים בשנה סובל מסחרחורות הנמשכות אפילו חודש ימים . הפעם הוא מתלונן גם על עייפות וזה מה שמדאיג אותי. בעבר נמצא שהסיבה לסחרחורת קשורה לקריסטלים שזזו בתוך האוזן (זה בטח לא ההסבר הכי מקצועי ) ועבר גם פיזיוטרפיה . ניסה לנטול סטרונרון ועןד תורפה מאותה משפחה אך עקב תוםעות לוואי הפסיק .בנוסף הבנתי שהתרופות לא מטפלות בבעיה עצמה . שאלה שלי : רופה המליץ על בדיקת ENG האם הבדיקה לא מסוכנת לגילו ? ואם מגלים משהו אז מה זה ייתן , האם יש פתרון למעט פיזיוטרפיה ? תודה רבה !

20/09/2014 | 16:06 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום דנה אכן תופעת ה,קריסטלים" היא מקור הסחרחורות השכיח ביותר לאחר גיל 50 והטיפול הפיזיקלי יעיל ב80% מטיפול בודד. סטונרון מיבש את הפה , מרדים ולא מומלץ בחלק גדול מסובלי הסחרחורות. לדעתי אם אין לו בעיות לבביות אין הוראת נגד לבדיקת ENG שעל פיה ניתן להתאים פיזיותרפיה תואמת למצבו. (לאיבחון BPPV (תופעת הקריסטלים) אין צורך בENG די בבדיקה ווסטיבולרית קלינית. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)