טינטון

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

15/07/2014 | 01:28 | מאת: דניאל

• שלום שמי דניאל, נפצעתי בשירותי הצבאי בשנת 2008 בזמן פעילות מבצעית באוזן כתוצאה מירי ויש לי טינטון לא קבוע 1% נכות רפואית משרד הביטחון. כשהתחלתי ללמוד בשנת 2011 לא יכולתי להתרכז כתוצאה מהטנטון ההולך ובא, הלכתי לאבחון שמצא שיש לי בעיות קשב וריכוז קשות ומאז אני לוקח רטלין במינונים גבוהים שמקל על הטנטון במקצת. נוסף לכך הלכתי לפסיכיטרית שרשמה לי תרופה בשם ELATROL התרופה הופכת אותי לאדיש אך מקלה על הטינטון. בקרוב אמורה להיות לי וועדה רפואית של משרד הביטחון שבה עלי להוכיח שנוצר לי נזק נפשי כתוצאה מהטינטון. 1) אילו מסמכים היית ממליץ לי להביא לוועדה שיוכיחו שכל ההפרעות שלי אכן קשורות לטינטון. 2) לאחרונה אני שומע את הטנטון כל הזמן, האם טנטון לא קבוע יכל להפוך לקבוע? האם ניתן לקשור זאת לפציעה? 3) אם יש לי טנטון כל הזמן אבל רק שיש שקט, לדוגמא שאני ברחוב ויש רעש אני לא שומע אותו אך כאשר אני לומד או כשיש שקט אני כן שומע, האם ניתן לומר שיש לי טינטון קבוע שכן אני שומע אותו כל הזמן אך רק כשיש שקט. אני מודה לך מאוד דניאל

16/07/2014 | 07:10 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום דניאל אכן הטנטון הקבוע מתאים לפי התאור שלך הוא נשמע בזמן שקט ורעש חיצוני ממסך אותו. התאור האמיתי של המצב כפי שכתבת עשוי לעזור לך בוועדה. בברכה ד"ר בן דוד

16/07/2014 | 19:40 | מאת: דניאל

ד"ר יעקב בן דוד אני מודה לך על תשובתך. תוכל בבקשה לפרט בקצרה(איני רוצה להעמיס עליך) מה ההבדל בין טינטון קבוע לבין לא קבוע שכן ניסתי לתאר בוועדה את האמת, שאני שומע את הטינטון תמיד כשהסביבה שקטה ואילו כשיש רעש ממסך אני לא שומע והוא לא מפריע לי. בוועדה אמרו לי שמדובר בטינטון שאינו קבוע שכן שאני לא שומע אותו כל הזמן. אם תוכל לפרט קצת בנושא הודה לך מאוד דניאל

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)