טנטון ושינויים בשמיעה לאחר חבלה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

13/05/2014 | 19:50 | מאת: אדם

קיבלתי מכה בראש לפני כיומיים, מאז אני שומע כאילו יש לי טיפה של מים באוזן, שמיעה עמומה, צלילים נמוכים ממש מהדהדים לי בראש, בנוסף כאשר יש שקט מוחלט אני שומע טנטון, ממה הדבר נובע? זה אמור לעבור מעצמו?, אני חייל ולאחר ביקור במרפאת ביקור רופא נאמר לי כי יש גבישים באוזן שזזו מהזעזוע, והם אמורים לחזור למקומים והדבר יסתדר... רציתי לשמוע דיעה נוספת... בבדיקת הרופא נכתב: "תעלת השמע והתופית במראה תקין בשני הצדדים, ללא הפרעה בתפקוד מוחון (שיווי משקל, הליכה רומברג ואצבע אף תקינים) אפרכסות במראה תקין תו"צ וללא רגישות בהנעה. תודה!

14/05/2014 | 10:36 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אדם יש לבדוק בדיקת שמיעה בהקדם לברר אם אין ירידת שמיעה עקב הזעזוע של אברוני השבלול. יתכן והסחרחורת לא נובעת מקריסטלים אלא מחבלה ישירה במערכת שווי המשקל של האוזן הפנימית ללא נשירת הקריסטלים.לעיתים לפי תוצאות בדיקת השמיעה ניתן לטפל בסטרואידים אם זה מבוצע תוך שבועיים מהחבלה. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)